Home » Life & Style » Știri mondene » De ce Cristi Borcea era poreclit „Magdalena” în închisoare. Motivul nebănuit

De ce Cristi Borcea era poreclit „Magdalena” în închisoare. Motivul nebănuit

Manolică Anca / 26.05.2022, 14:48
De ce Cristi Borcea era poreclit „Magdalena” în închisoare. Motivul nebănuit

Cristi Borcea este unul dintre cei mai intens mediatizați oameni de afaceri din România. Finanțarea echipei sale de suflet Dinamo București i-a adus mult prestigiu, dar și o serie de probleme din punct de vedere legal. Unul dintre cele mai cunoscute episoade este condamnarea la 4 ani la închisoare în „Dosarul Transferurilor”. Un fost politician, coleg de penitenciar cu acesta, a dezvăluit de ce era poreclit Cristi Borcea „Magdalena”.

Cum a primit porecla „Magdalena” în închisoare

Viața fostului președinte executiv și acționar de la Dinamo a fost mereu subiect pentru prima pagină a ziarelor. Fie că s-a despărțit, fie că s-a căsătorit, fie că a devenit din nou tată, fie că a mers la pușcărie, el a fost mereu în atenția presei. Totuși, perioada în care a fost acționar al clubului din Ștefan cel Mare i-a adus consacrarea, dar și multe neplăceri.

În perioada martie 2014-iulie 2018, fostul finanțator al Dinamo București a executat patru ani de închisoare la penitenciarul Poarta Albă, după ce a fost găsit vinovat în „Dosarul Transferurilor”. Aici, el s-a ales cu o poreclă inedită, „Magdalena”, despre care a vorbit chiar un coleg de penitenciar, Miron Mitrea.

Invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, fostul politician a făcut câteva dezvăluiri despre Cristi Borcea și perioada în care cei doi au fost încarcerați la Poarta Albă. Acesta din urmă a avut de ispășit o pedeapsă de numai un an, însă a avut timp suficient în care să stea alături de Borcea.

Cristi Borcea
Cristi Borcea

Miron Mitrea: „Avea tot timpul grijă de el, se întreținea”

Fostul ministru al Transporturilor a dezvăluit în cadrul emisiunii de ce era supranumit fostul oficial de la Dinamo, Magdalena. Se pare că acesta avea tot timpul grijă de el și încerca, pe cât posibil, să ducă un stil de viață apropiat celui de lux cu care era obișnuit afară.

„Îi spuneam „Magdalena” bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el, se întreținea. A avut un moment de slăbiciune, s-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu SPA-ul lui Magdalena, SPA-ul lui Borcea din închisoare.

Știind să manipulez oameni și instituții, respectând regulamentul, am vorbit și eu cu un băiat și i-am zis că vreau să fac duș în așa-zisul SPA al lui Borcea. Era o cameră înaltă de 5 metri, geamurile lipseau, era un boiler, iar apa caldă curgea prin două țevi.

Fiind frig afară, se făcea un abur, Doamne, n-am rezistat mai mult de două minute. Dar Borcea e un tip gomos, a vrut să se laude în presă, nu a vrut să se știe că a trăit ca un pușcăriaș oarecare. Toată presa a scris de SPA-ul lui Borcea, hai să fim serioși!”, a spus Miron Mitrea, la Kanal D.

După eliberare, numele lui fostului finanțator de la Dinamo a fost în numeroase rânduri asociat cu o revenire în Ștefan cel Mare. Deocamdată, însă, afaceristul nu are în plan acest lucru.