Home » Life & Style » Știri mondene » De ce Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu își duc copiii la școală. Motivul din spatele acestei decizii controversate

De ce Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu își duc copiii la școală. Motivul din spatele acestei decizii controversate

Manolică Anca / 26.05.2022, 15:59
De ce Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu își duc copiii la școală. Motivul din spatele acestei decizii controversate

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au luat o decizie importantă în ceea ce îi privește pe cei trei copii ai lor. Ei au ales să nu îi ducă la școală fizic, lucru ce le-a adus multe critici din jur. Cum au motivat cei doi părinți această alegere și de ce spun că sistemul de învățământ tradițional le-ar pune mai multe piedici.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au decis să își ducă copiii la școală

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru sunt căsătoriți din anul 2005 și au împreună trei copii. Sofia, fiica cea mare, are 16 ani, Roxana 9 (a fost adoptată de la vârsta de 5 ani), iar Kadri, mezinul familiei, a împlinit recent 6 ani. În ciuda faptului că mijlocia este adoptată, ea s-a integrat foarte bine în familie, iar părinții nu fac vreo diferență între cei trei copii.

Toți se bucură de același tratament. Inclusiv de forma de educație neconvențională pe care cei doi au ales-o pentru ei. Copiii nu sunt înscriși la școală, ci lucrează în fiecare zi, acasă, cu unul dintre părinți. Deși acest sistem de „homeschooling” nu este prea bine dezvoltat în România, ei încearcă să îi învețe cât mai multe lucruri pe cei mici.

Desigur, au avut parte și de multe critici din partea celor din jur, fiind puși la zid atunci când au decis să nu își înscrie micuții la cursurile obligatorii. Însă ei se declară extrem de mulțumiți de decizia luată. Fosta cântăreață de la Hi-Q a povestit că băiatul, la doar șase ani, a fost implicat într-un proces de învățare mult mai complex, acum, spre deosebire de alți copii de vârsta lui, având cunoștințe vaste de engleză, matematică, inclusiv filozofie sau chimie.

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, alături de copiii lor
Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, alături de copiii lor

Copiii învață mai bine decât la școală

Ba mai mult, se pare că băiatul începe deja să își depășească mama la nivel de cunoștințe, toate cursurile ținute de aceasta fiindu-i de mare ajutor. Fosta solistă susține că nivelul de inteligență al fiului său este mult peste medie, astfel că sistemul după care funcționează școlule din România nu l-ar ajuta, ba chiar i-ar pune piedici.

„La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depășită.

Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere. Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă”, a spus Dana Nălbaru, potrivit Click.

Pe lângă timpul acordat familiei, Dana Nălbaru s-a preocupat de mai multe proiecte, printre care și o afacere e care se declară extrem de mândră. Aceasta și-a deschis o afacere dulce, devenind asociată la un bistro din centrul Capitalei. Aceasta face fel și fel de prăjituri inedite, fiind o pasiune pe care o are de mică.

De partea cealaltă, Dragoș Bucur își continuă proiectele în televiziune. El a devenit cunoscut ca gazda emisiunii Visuri la cheie de la Pro Tv, job care i-a adus multe aprecieri, dar și noi oportunități în domeniu. Astfel, acum el se numără și printre jurații de la Românii au talent.