Home » Life & Style » Știri mondene » Elwira Petre: vârstă, pregătire, carieră. Cu ce se ocupă de fapt soția lui Mihai Petre

Elwira Petre: vârstă, pregătire, carieră. Cu ce se ocupă de fapt soția lui Mihai Petre

Alexandru Cazacu / 29.11.2021, 14:16

Despre Mihai Petre se știu multe lucruri. El este dansator și coregraf iscusit, a avut câteva roluri în unele telenovele românești și l-am putut vedea la mai multe emisiuni de televiziune. Cu toate acestea, noi vă vom spune în continuarea acestui articol tot ce nu știai despre soția sa. Cu ce se ocupă Elwira, ce vârstă și ce pregătire are, vei afla în rândurile de mai jos.

Detalii despre Elwira Petre. Vârsta pregătirea și cariera soției lui Mihai Petre

În caz că nu știați deja acest lucru, Elwira Duda s-a născut la data de 30 decembrie 1981, într-un oraș micuț din Polonia (Koszalin). După cum mărturisește chiar ea, s-a apucat de dans de la vârsta de 10 ani. Se pare că pasiunea pentru dans a moștenit-o de la unchiul său, acesta fiind de asemenea dansator.

Ei bine, plăcându-i foarte mult să danseze, Elwira și-a dedicat viața dansului sportiv de performanță. Soția lui Mihai Petre a fost campioană națională trei ani la rând (2002, 2003 și 2004), la secțiunile Latino-American și Standard. Printre performanțele obținute alături de soțul său se numără și următoarele:

  • au fost prima pereche de dansatori din România, care s-a clasat în primele 50 de locuri  la IDSF World Ranking List, în 2004.
  • au fost semifinaliști la Campionatul Mondial de 10 Dansuri
  • de asemenea, au fost semifinaliști la Cupa Europeană de 10 Dansuri și finaliști la Cupa Europeană de dansuri Latino-Americane.
Detalii despre Elwira Petre. Vârsta pregătirea și cariera soției lui Mihai Petre
Detalii despre Elwira Petre. Vârsta pregătirea și cariera soției lui Mihai Petre

Cum l-a cunoscut pe Mihai Petre

Mihai și Elwira s-au cunoscut la un concurs de dans în Republica Moldova. La vremea respectivă, din cauza unei accidentări dansatorul român a rămas fără parteneră. Așadar, un prieten i-a recomandat-o ca parteneră pe Elwira, care se afla în aceeași situație.

”Mi s-a părut o femeie frumoasă, însă nu-mi stătea mie gândul la dragoste pe atunci. Eram disperat să îmi găsesc o parteneră și să particip la concursurile de dans. Așa că am plecat în Polonia, unde ne-am antrenat câteva luni. Am închiriat un apartament acolo, dar n-aveam nici mașină de spălat nici televizor. Așa că eu îmi spălam singur rufele, îmi călcam, la capitolul „gătit” improvizam… Apoi, ne-am întors în Romania”, a povestit Mihai Petre, într-un interviu.

Așadar, Mihai și Elwira au ajuns să fie din ce în ce mai des împreună, iar ulterior au devenit un cuplu. Cu toate că nu a fost dragoste la prima vedere, cum ne-am fi așteptat, cu timpul cei doi dansatori au descoperit că au foarte multe lucruri în comun. Elwira susține că i-a plăcut profesionalismul lui Mihai Petre, deoarece era foarte disciplinat, însă s-a simțit atrasă de el mai târziu.

Cu ce se ocupă Elwira

Câștigători ai sezonului 4 al Asia Express, Elwira și Mihai Petre au deschis o Academie de dans în Capitală. De asemenea, cei doi dansatori organizează concursuri unde tinerii talentați pot ieși în evidență. Soția lui Mihai Petre a participat și la emisiunea ”Chefi la cuțite”, unde a fost apreciată de jurați pentru preparatul său: Zurek (o supă tradițională din Polonia).

”Sunt mamă, sunt antrenor de dans, sunt dansatoare, sunt soție. Sunt un fel de robot multitasking, fiindcă fac de toate, asta sunt eu”, a declarat Elwira.