Home » Life & Style » Știri mondene » Monica Anghel , imagini rare. Cum arăta în tinerețe și când și-a făcut debutul în muzica românească

Monica Anghel , imagini rare. Cum arăta în tinerețe și când și-a făcut debutul în muzica românească

Manolică Anca / 24.09.2021, 15:51

Monica Anghel, cântăreață, prezentatoare de radio și actriță, a adunat peste 30 de ani de carieră în spate, iar transformarea a fost laitmotivul în drumul său spre succes. A câștigat Festivalul Internațional „Cerbul de aur”, ediția 1996, și a reprezentat România la Eurovision, ediția din 2002, alături de Marcel Pavel. Îți mai amintești cum arăta în tinerețe?

Când și-a făcut Monica Anghel debutul în muzica românească

Cântăreaţa şi actriţa Monica Anghel s-a născut pe 1 iunie 1971, la Bucureşti, urmând cursurile Şcolii Populare de Artă şi UNATC. A debutat la 14 ani, atunci când a câştigat primul premiu important la Festivalul de muzică uşoară „Bucureşti-86”, cu două piese: „Eşti învingătorul” de Marcel Dragomir şi „O rază pentru dragostea mea” de Laurenţiu Profeta.

De-a lungul carierei, Monica Anghel a obținut numeroase trofee muzicale la cele mai prestigioase festivaluri internaţionale. În 1996, a câșigat marele premiu al festivalului „Cerbul de Aur”. De asemenea, a reprezentat de două ori România la concursul Eurovision alături de formaţia Sincron (ediţia din 1996) şi alături de Marcel Pavel (ediția din 2002 (Tallinn, Estonia), când s-a clasat pe locul nouă.

Artista a realizat duete remarcabile şi cu alţi interpreţi de renume din România. Este vorba despre Aurelian Temișan, Puya, Smiley, trupa Vunk ori Mahala Rai Banda cu care a înregistrat albumul „Lacrimă de jar”, format din 14 melodii lăutăreşti pe muzica lui Ionel Tudor, Temistocle Popa, Aurel Ioniţă şi versurile Andreei Andrei şi ale lui Aurel Ioniţă.

Are o carieră de succes de peste 30 de ani

Pe lângă superba și inconfundabila voce, Monica Anghel şi-a cucerit publicul cu personalitatea puternică şi cu un deosebit simţ al umorului. A realizat dublajul la filme animate, în seria Hercule (2003), în rolul muzei Thalia, şi în același an, a avut acelaşi rol, cântând partiturile muzei, în filmul Hercule (2003), vocea în original aparţinându-i lui Roz Ryan.

Monica Anghel, în tinerețe
Monica Anghel, în tinerețe

De asemenea, s-a remarcat cu succes în cadrul grupului Divertis, atât prin talentul de actriţă, cât şi prin melodiile interpretate în stilul său caracteristic. În afară de cariera muzicală şi cariera de succes în televiziune, în 2008, Monica Anghel a devenit şi om de radio, când a devenit parte a echipei Europa FM. Până de curând, ea a realizat emisiunea matinală „Deşteptarea”.

Monica Anghel s-a infectat cu Covid-19

Cântăreața Monica Anghel a fost testată pozitiv cu Covid-19. Anunțul a fost făcut chiar de către artistă, în mediul online, pe paginile sale de socializare. Ea a ținut să sublinieze faptul că este și vaccinată cu ambele doze de ser curativ. Monica intră, din păcate, pe lista vedetelor care s-au infectat în ultimul timp cu virusul nemilos, alături de Elena Merișoreanu, Adela Popescu, Viorica de la Clejani sau Irinel Columbeanu.

Anunțul făcut de Monica Anghel
Anunțul făcut de Monica Anghel

Dar Monica Anghel nu se află pentru prima dată în carantină, pentru că în vara anului trecut, în timpul filmărilor pentru emisiunea „Te cunosc de undeva”, ea a intrat în contact cu mai multe persoane testate pozitiv, dintre cele care participau la show, și a fost nevoită să stea în izolare pentru 14 zile. Din fericire, atunci nu a avut un rezultat pozitiv la Covid-19.

Deocamdată, nu se cunosc foarte multe detalii despre stare de sănătate a cântăreței.