Home » Life & Style » Știri mondene » Liviu Vârciu: biografie, studii, carieră. Momentele care i-au marcat viața

Liviu Vârciu: biografie, studii, carieră. Momentele care i-au marcat viața

Alexandru Cazacu / 19.01.2022, 13:29
Liviu Vârciu: biografie, studii, carieră. Momentele care i-au marcat viața

Cu siguranță, majoritatea românilor îl cunosc pe Liviu Vârciu încă din perioada când era membru al trupei L.A. De atunci, el a apărut în mai multe filme și emisiuni televiziune. Află în continuarea acestui articol detalii importante din viața lui Liviu Vârciu. Care au fost momentele ce i-au marcat viața, ce studii are, dar și multe alte lucruri legate de cariera sa, le puteți afla în rândurile de mai jos.

Liviu Vârciu: biografie, studii, carieră

Născut la data de 17 martie 1981, în Constanța, Liviu Vârciu este un cântăreț și actor din România. În anul 1998, Liviu înființa trupa L.A., împreună cu Aurelian Ciocan. Ulterior, în din acest proiect muzical a făcut parte și  Adrian Zainea.

După doar un an de la înființarea trupei, cei trei au lansat celebra piesă „Femei” care, l-a vremea respectivă, bătea toate recordurile la încasări de pe piața muzicală de până atunci. În anii ce au urmat, trupa a scos mai multe albume de succes, printre care „Ochii tăi” și „Când vine noaptea”. Din nefericire trupa s-a destrămat în 2005.

Cariera în actorie și televiziune

Liviu Vârciu a absolvit Școala Populară de Artă, secția Canto. Deși nu are studii de actorie, el a jucat în mai multe filme și a prezentat de-a lungul anilor și unele emisiuni TV. Începând din 2005, Liviu a îmbrățișat meseria de actor și a apărut în diferite producții, precum „Secretul Mariei”, „Fast Food” și „Scene de căsnicie”.

De asemenea, Liviu Vârciu a jucat în „Chiquitas”, serial difuzat de postul de televiziune Kanal D. Ulterior, el a schimbat trustul și s-a mutat la Pro TV, iar a avut un rol în serialul „State de România”. Printre filmele în care a mai apărut se numără și următoarele:

  • „Secretul Mariei”
  • „State de România”
  • „Moștenirea”
  • „S-a furat mireasa”
  • „Ho Ho Ho 2: O loterie de familie”
  • „CulTour”
  • „Fructul oprit”
  • „Zăpadă, Ceai și Dragoste”.

Pe lângă muzică și actorie, Vârciu a încercat și meseria de prezentator TV. Printre altele, el a realizat împreună cu Cristina Cioran emisiunea „Masculin x Feminin”. Totodată, Liviu Vârciu a prezentat în 2012 și 2013 emisiunea „Roata norocului”. La Kanal D, el a mai fost prezentatorul show-urilor „Autobuzul lui Vârciu” și „Camera comorilor”. Ulterior, a mai prezentat emisiunea de Karaoke „Za Za Sing” și a fost concurent la „Asia Express”.

Momentele care i-au marcat viața lui Liviu Vârciu

În cadrul emisiunii „Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară”, Liviu Vârciu a izbucnit în plâns, după ce și-a adus aminte de două persoane dragi care nu mai sunt printre noi, adică fratele și tatăl său. În ediția cu numărul 21 a show-ului, el a primit un tort din partea lui Nea Marin, iar surpriza neașteptată l-a făcut să izbucnească în lacrimi.

„Am devenit mai sensibil la 40 de ani. Este cel mai frumos tort pe care l-am privit vreodată în viața mea. Îl iubesc pe Barbu ca și cum e tatăl meu, pentru că eu mi-am pierdut tatăl anul trecut și a fost un an mai greu pentru mine și pentru ai mei. Avându-l pe Nea Marin aproape…Treci mai ușor peste niște lucruri. Eu sunt pe 17, mama e pe 18 și și frate-miu era pe 21”, a spus cu lacrimi în ochi Liviu, potrivit click.ro.

Momentele care i-au marcat viața care i-au marcat viața lui Liviu Vârciu
Momentele care i-au marcat viața care i-au marcat viața lui Liviu Vârciu

Ionuț Vârciu (fratele lui Liviu) a decedat în 2009, după ce într-o curbă din localitatea Ovidiu a pierdut controlul mașinii în care se afla. Autoturismul pe care îl conducea s-a izbit de un parapet, iar apoi s-a răsturnat pe câmp. Când fratele lui Liviu s-a stins din viață, fiul acestuia avea vârsta de doar 1 anișor.

În primăvara lui 2009, Liviu Vârciu s-a căsătorit cu Adelina Pestrițu, însă căsnicia lor nu a fost una de lungă durată, iar în 2010 cei doi au divorțat. Cu toate acestea, ulterior cei doi s-au împăcat și s-au despărțit de mai multe ori, iar cauza principală a acestor lucruri se pare că a fost gelozia.