Home » Life & Style » Știri mondene » Prima iubire a lui Traian Băsescu. Au fost împreună înainte ca fostul președinte să se însoare cu Maria

Prima iubire a lui Traian Băsescu. Au fost împreună înainte ca fostul președinte să se însoare cu Maria

Manolică Anca / 11.08.2022, 17:49
Prima iubire a lui Traian Băsescu. Au fost împreună înainte ca fostul președinte să se însoare cu Maria

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este căsătorit de foarte mulți ani cu Maria Băsescu, din mariajul lor rezultând două fiice, Ioana și Elena. Soții mai au puțin și sărbătoresc nunta de aur, dar puțini știu cu cine s-a iubit fostul președinte în tinerețe. Iată cine este și cum arată cea care ar fi putut să fie Prima Doamnă a României în perioada în care Băsescu s-a aflat la conducerea țării.

Cine a fost prima iubire a lui Traian Băsescu

Traian Băsescu formează o familie cu Maria Băsescu încă din anul 1975. Cei doi au împreună două fiice, care la rândul lor le-au dăruit nepoți. Fosta Primă Doamnă a fost dintotdeauna o prezență elegantă și discretă în spațiul public, chiar și în perioada în care Traian Băsescu era la Cotroceni.

Cei doi s-au căsătorit când erau foarte tineri, când ambii aveau 23 de ani, dar înainte de a forma o familie, Traian Băsescu a avut o altă relație cu o tânără pe nume Elena Ștefan, cea care a ratat ocazia de a deveni Prima Doamnă a României.

Idila a avut loc în perioada studenției. El era în primul an la Institutul de Marină, la Constanța, iar ea studia Biologia, în același oraș. Destinul a făcut ca cei doi să se intersecteze la cantina studenţească şi să se îndrăgostească rapid. La scurt timp au devenit iubiţi, iar viitorul ofiţer de marină a început să o viziteze la căminul în care locuia.

Se întâmpla în 1973, cu doi ani înainte ca Traian Băsescu să o ia de soție pe Maria. Tânăra șatenă, studentă la Biologie, era originară din comuna Dragalina, județul Călărași, acolo unde a între timp a devenit directoarea școlii.

Elena Ștefan, prima iubire a lui Traian Băsescu
Elena Ștefan, prima iubire a lui Traian Băsescu

Dovada că cei doi s-au iubit încă există

Se pare că există și o dovadă a relației lor, Elena, căsătorită între timp, și devenită doamna Vlăsceanu, ar mai păstra și acum o fotografie cu ea și cu Traian Băsescu din tinerețe.

„Ia uite! Aş fi putut să fiu prima doamnă azi! A fost primul meu iubit”, i-ar fi spus Elena unei prietene, arătându-i o fotografie din tinereţe, în care erai cei doi.

Nimeni nu cunoaște detalii cu privire la motivul pentru care s-au despărțit Traian Băsescu și Elena Ștefan, cert este că, la doi ani după separarea lor, fostul președinte al României ajungea deja în fața altarului cu Maria.

Maria Băsescu, o bunică implicată și împlinită

Au trecut aproape 10 ani de când Traian Băsescu și-a încheiat ultimul mandat la Cotroceni, iar în acest timp, cei doi bunicuți s-au dedicat în mare măsură creșterii nepoților și vieții de familie. Maria Băsescu, cu precădere, este o bunică foarte implicată și încearcă să le ajute cât de mult poate pe fiicele sale să își crească copiii.

Elena este cea care are nevoie de ceva mai mult nevoie de ajutor, ea având trei copii, așa că Maria Băsescu se implică de fiecare dată când fiica ei îi cere ajutorul.