Home » Life & Style » Supă cremă de roșii cu busuioc. Ce trebuie să adaugi ca să iasă nemaipomenit de bună. Ingrediente și mod de preparare

Supă cremă de roșii cu busuioc. Ce trebuie să adaugi ca să iasă nemaipomenit de bună. Ingrediente și mod de preparare

Cojocaru Cristian / 26.11.2021, 14:46
Supă cremă de roșii cu busuioc. Ce trebuie să adaugi ca să iasă nemaipomenit de bună. Ingrediente și mod de preparare

În sezonul rece, o supă cremă este ceea ce ai nevoie pentru că este consistentă și are mulți nutrienți. Află cum să prepari două rețete de supă cremă la care să utilizezi un ingredient magic.

Supă cremă de roșii cu busuioc

De multe ori te gândești cum poți pregăti o rețetă delicioasă, hrănitoare dar rapidă. O supă cremă este un răspund în acest sens, astfel că poți prepara supă cremă de roșii cu busoioc și puțină magie a parmezanului. Chiar dacă inițial, această idee parcă nu îți va trezi papilele gustative la viață, gândindu-te la combinația de parmezan cu restul ingredientelor însă merită încercat pentru că vei avea parte de o surpriză.

Dacă în timpul verii poți pregăti această rețetă cu roșii proaspete, aromate și suculente pe care le poți găsi în piață sau magazin, pe timp de iarnă poți apela la o conservă de roșii întregi, gata decojite, astfel că atât tu cât și ceilalți veți fi cu siguranță uimiți de ceea ce va ieși. Iată care sunt ingredientele pentru această rețetă pentru 4 porții:

  • 1 conservă roșii întregi decojite – 400 gr;
  • 1 ceapă mică;
  • 1 tulpină de țelină apio – 10 cm;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 coajă de parmezan – 4-5 cm lungime;
  • 1/2 linguriță rasă zahăr;
  • 800 ml supă de legume/apă;
  • 7-8 frunze de busuioc;
  • 2 linguri cu ulei de măsline;
  • 25 de grame de unt;
  • sare;
  • piper.

Începe metoda de preparare prin a toca mărunt ceapa, țelina apio și usturoiul. Ulterior, adaugă ulei de măsline împreună cu untul într-o oală antiaderentă, iar în momentul în care untul este topit, adaugă legumele tocate anterior. Acestea trebuie sotate vreme de 1-2 minute la foc mic spre mediu, atunci când ceapa va deveni mai translucidă.

Se adaugă conserva de roșii decojite, zahărul și frunzele întregi de busuioc. Compoziția rezultată se amestecă la foc mic vreme de 2-3 minute. La sfârșit, se adaugă supa de legume și coaja de parmezan, după care oala se acoperă cu un capac. Lasă supa de roșii să fiarbă pentru 35 de minute și chiar înainte de a stinge focul, adaugă ultimele ingrediente rămase, sarea și piperul.

După ce ai stins focul, scoate coaja de parmezan, iar appo pasează supa cu ajutorul unui blender vertical. În funcție de preferințe, supa de roșii cu busuioc și parmezan se servește cu crutoane sau cu parmezan ras și o picătură de ulei de măsline.

supă cremă
Suprinde-i pe cei apropiati cu o supa crema de legume cu parmezan

Supă cremă de legume și parmezan

Pentru că parmezanul este ingredientul surpriză, am pregătit pentru tine o altă rețetă de supă cremă, de această dată de legume. Astfel, pentru a prepara o supă cremă de legume și parmezan vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 cartofi;
  • 3 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de țelină;
  • 50 de grame de parmezan ras;
  • 50 de grame de brânza cheddar rasă;
  • sare;
  • piper.

Prima dată sortează legumele rădăcinoase și curăță-le de coajă. Apoi, toacă-le mărunt și pune-le într-o oală la fiert alături de sare și piper. Acestea se lasă la fiert în jur de 30 – 40 de minute. După ce legumele s-au fiert, mută-le într-un blender sau pasează-le cu ajutorul unui blender vertical, adăugând supa până când aceasta devine consistentă și omogenă.

După ce ai făcut toți acești pași, adaugă parmezanul, brânza cheddar, sare și piper după gust dacă mai este nevoie. Pune întreaga compoziție la foc până când aceasta dă în clocot. După gust, se servește cu pâine prăjită sau crutoane.