Home » Life & Style » Supe creme rețete. 3 recomandări super delicioase care se prepară rapid și ușor

Supe creme rețete. 3 recomandări super delicioase care se prepară rapid și ușor

Ileana Mladinoiu / 18.01.2022, 11:08
Supe creme rețete. 3 recomandări super delicioase care se prepară rapid și ușor

Cine nu a auzit în copilărie îndemnul mamei sau al bunicii: „Mănâncă supă, te ajută să crești”. Considerată istoric felul de mâncare al săracului, supa se referea cândva la un amestec de pâine și o fiertură de oase și legume. De-a lungul timpului, termenul s-a extins, cuvântul supă desemnând orice băutură caldă făcută din carne, legume, pește, ba chiar fructe.

Ce trebuie să faci pentru o supă cremă perfectă? Secretul rețetelor delicioase

Supa este una dintre cele mai hidratante preparate, mai ales în timpul iernii, deoarece conține cei mai mulți nutrienți esențiali, minerale și vitamine indispensabile sănătății.

Cu mult timp în urmă supa era consumată ca aperitiv, acum ia locul în meniu ca fel principal de mâncare.

Ce trebuie să faci pentru o supă-cremă perfectă, super delicioasă, preparată din legume proaspete sau uscate (mazăre, fasole, linte).

Supele creme din legume se pot prepara dintr-un singur fel de legume sau din mai multe asociate, în cantități egale cum ar fi: praz, cu cartofi, ceapă cu cartofi, țelină cu morcovi etc. Aceste supe au la bază un pireu de legume legat cu un sos alb sau numai amestecat cu smântână și gălbenuș de ou.

Piureul se obține dând prin sită inoxidabilă legumele bine fierte. Se mai recomandă ca verdețurile să se adauge în supele creme la sfârșit, când sunt gata. Procedând astfel, își păstrează mai bine vitaminele, gustul și aroma. În special mărarul verde prin fierbere își pierde mirosul, chiar și gustul.

Supe creme. Rețete simple și delicioase

Supă-cremă de ciuperci

Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci;
  • 1 ceapă;
  • 1 lingură de unt;
  • 4 linguri de smântână;
  • sare, pătrunjel (după gust)

Mod de preparare

Ciupercile trebuie să fie proaspete, tinere, tari și sănătoase. Se curăță, se spală, se taie în bucăți și se fierb împreună cu ceapa timp de 40 de minute în circa trei litri de apă cu puțină sare.

Supă cremă de ciuperci
Supă cremă de ciuperci

Când ciupercile sunt bine fierte se strecoară, se trec de două ori prin mașina de tocat carne, iar pireul obținut se pune în zeama strecurată. Se adaugă sare după gust, se pune untul și se mai fierbe 5 minute. Înainte de a mânca supa se drege cu smântână și se presară pătrunjel tocat.

Supă cremă de sfeclă

Ingrediente:

  • 2-3 sfecle de mărime potrivită;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 1 cartof;
  • 1 lingură de făină;
  • 80 de g de unt;
  • 2 ouă;
  • 150 de g de smântână;
  • sare, ½ de lămâie

Cum se prepară supa cremă de sfeclă

Se curăță zarzavatul și sfecla, care se taie în bucăți, se spală și se așează în oala cu apă la foc. După ce au fiert foarte bine, se strecoară, apoi se trec prin sită. Într-un vas se topesc ¾ din unt, se adaugă făină, se pune treptat și pireul de sfeclă.

Se subțiază cu zeama în care au fiert sfeclele și se lasă să fiarbă la foc potrivit 20-25 de minute. Se adaugă sare după gust, zeamă de lămâie și restul de unt. Se drege cu ou și smântână. Pentru a da o culoare frumoasă acestei supe, se rade pe partea mică a răzătoarei o bucată de sfeclă crudă care se pune într-o strecurătoare prin care se toarnă supa fierbinte în castron.

Această supă cremă se consumă cu crutoane de pâine prăjită.

Supă cremă de fulgi de ovăz

Ingrediente:

  • 2 morcovi;
  • 1 ceapă;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 păstârnac;
  • ½ de țelină;
  • 2 cartofi;
  • 2-3 frunze de varză,
  • 1 ou;
  • 1 pahar cu lapte;
  • 4-5 linguri cu fulgi de ovăz;
  • 60 de g de unt;
  • sare, pătrunjel verde;
  • 2 l de apă

Mod de preparare

Zarzavatul se curăță, se spală și se așează cu apa la foc. Când este bine fiert se strecoară supa, se trece prin sită. Apoi, se așează din nou zeama la foc și, când clocotește, se adaugă fulgii de ovăz sub formă de ploaie, amesecând continuu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Se lasă să fiarbă 20-25 de minute, se adaugă și pireul de zarzavat, apoi laptele, amestecând mereu până ce începe să clocotească. Se drege cu ou, se adaugă o bucată de unt proaspăt și pătrunjel verde tocat mărunt.

La masa, se consumă cu saleuri, crutoane sau gogoșele de aluat.