Home » Life & Style » Superstiții ciudate din lume. Ce e bine să spui când ți se zbate ochiul

Superstiții ciudate din lume. Ce e bine să spui când ți se zbate ochiul

Cojocaru Cristian / 22.10.2021, 11:50
Superstiții ciudate din lume. Ce e bine să spui când ți se zbate ochiul

Sunt persoane care nu dau atenție superstițiilor dar și persoane care își ghidează viața după acestea. Află care sunt cele mai ciudate superstiții din lume.

Care sunt cele mai ciudate superstiții din lume

Deși pentru unii dintre noi, superstițiile reprezintă doar un subiect de amuzament, unele persoane cred în acestea. Dintre celebrele superstiții face parte și cea în care ți se zbate ochiul. Ei bine, în foarte multe popoare există mai multe superstiții cu privire la ochi, iar descântecele și ideile mistice despre aceștia, nu lipsesc.

De-a lungul timpului, foarte multe dintre aceste superstiții au rezistat pentru că de multe ori s-au dovedit a fi reale. Chiar și în zilele noastre, când ni se zbate ochiul stâng, acest lucru ar putea semnifica faptul că ceva rău se poate întâmpla, cu atât mai mult cu cât, aceste lucruri se întâmplă de multe ori.

Astfel, în cultura populară chineză, nu este importantă doar puterea cu care ochiul se zbate ci și ora la care acest lucru are loc. Astfel dacă acesta se zbate între 7:00 – 9:00, planurile pe care le-ai făcut pentru acea zi se vor împlini. În cazul în care cel drept se zbate între aceste ore, atunci o situație neașteptată și plăcută va avea loc.

Între 11:00 – 13:00, în cazul în care ochiul stâng se zbate, atunci o persoană importantă te-ar putea vizita. În schimb, dacă ți se va zbate cel drept, vei fi invitat la o petrecere. Între orele 15:00 și 17:00, în cazul în care simți o mâncărime a ochiului stâng, un prieten îndepărtat se va întâlni cu tine, însă daacă este cel drept, atunci o veste de la depărtare va ajunge la tine. Dacă în intervalul orar 19:00 – 21:00 ți se va zbate puternic ochiul stâng, o veste rea ar putea ajunge la tine, iar dacă vorbim despre cel drept, sunt șanse ca o situație neplăcută să apară în viața ta.

superstiții ciudate
Afla ce semnifica atunci cand te mananca ochii

Superstiția la români

Indienii, la rândul lor au superstiții cu privire la ochi și chiar dacă sunt destul de similare cu ale noastre, acestea pot avea semnificații diferite în funcție de sexul persoanei. Astfel, în cultura indiană, dacă ți se va zbate ochiul drept, atunci vei avea parte de o veste bună sau evenimentele viitoare vor fi favorabile pentru tine.

În cazul în care ți se va zbate ochiul stâng și ești femeie, atunci acesta reprezintă un semn pozitiv care poate veni cu o veste așteptată. În cazul unui bărbat, acest lucru poate reprezenta un potențial necaz.

În cazul românilor, se consideră că ochii văd multe lucruri, însă trebuie să păstreze secretele. Astfel, potrivit tradiției, atunci când ți se zbate un ochi, este bine să eviți să comunici cu ceilalți. În cazul în care este vorba despre ochiul drept, atunci conversația poate fi de bun augur. Dacă ochiul drept te mănâncp, atunci o femeie ar putea veni să îți transmită un mesaj.

Dacă ochiul stâng este cel care se zbate, atunci ceva neplăcut ar putea să se întâmple, iar dacă acesta te mănâncă, un bărbat important ai putea întâlni. Tot tradiția a lansat și un remediu în acest sens. Astfel, dacă ți se zbate ochiul, trebuie să faci o cruce peste ochi și să spui în gând: ”De te bați de bine, să te bați și mâine; de te bați de rău, ferească-ne Dumnezeu!”.