Home » Life & Style » Timp liber » 10 detalii surprinzătoare despre Muammar Gaddafi, dictatorul care a fost prieten cu Ceaușescu. Se spune că era păzit de femei virgine

10 detalii surprinzătoare despre Muammar Gaddafi, dictatorul care a fost prieten cu Ceaușescu. Se spune că era păzit de femei virgine

Alexandru Cazacu / 02.08.2021, 10:41
10 detalii surprinzătoare despre Muammar Gaddafi, dictatorul care a fost prieten cu Ceaușescu. Se spune că era păzit de femei virgine

Muammar Gaddafi a fost colonelul care a condus Libia în calitate de președinte revoluționar începând din anul 1969 și până în 2011. Se spune despre acesta că era apărat de femei virgine. În continuarea acestui articol, vă vom prezenta o serie de curiozități  despre Muammar Gaddafi, pe care, cel mai probabil, nu le știați.

Detalii nebănuite despre Muammar Gaddafi

Cunoscut și sub numele de Colonelul Gaddafi, dictatorul s-a născut într-o familie de beduini, la 30 de kilometri de orașul Sirte. Între anii 1956 și 1961, Gaddafi a urmat școala din Fezzan, iar ulterior a studiat dreptul, după care s-a înscris la academia militară libiană. Acestea sunt câteva dintre lucrurile știute despre dictator. Cu toate acestea, noi v-am pregătit o listă cu detalii surprinzătoare, mai puțin știute despre Muammar al-Gaddafi. Iată care sunt acestea.

  • După o lungă perioadă de pregătiri, la data de 1 septembrie 1969, Gaddafi a organizat o lovitură de stat fără vărsare de sânge. La vremea respectivă, regele Idris se afla în Turcia pentru tratament medical.
  • Colonelul Gaddafi a fost un lider foarte puternic, cu o țară extrem de bogată în resurse naturale. Așadar, se spune că la momentul morții sale, colonelul era cel mai bogat om din lume.
  • Muammar Gaddafi a fost prieten cu mai mulți dictatori. Printre aceștia s-a aflat și fostul dictator român, Nicolae Ceaușescu.
  • În anul 1981, Statele Unite l-au acuzat pe Gaddafi că a planificat tentativa de asasinat împotriva președintelui american Ronald Reagan. Cu toate acestea, planul acestuia nu a avut succes, însă americanii l-au declarat ”teroristul nr. 1”.
  • În primăvara anului 1986, aviația Statelor Unite a bombardat locuința dictatorului din Tripoli. Gaddafi a scăpat din bombardament, însă, din nefericire, mai bine de 100 de libieni au fost uciși. Printre victime se afla și fiica adoptivă a colonelului, care avea doar 1 an și jumătate.
Curiozități despre Muammar Gaddafi
Curiozități despre Muammar Gaddafi: a fost prieten cu Ceaușescu

Curiozități despre Muammar Gaddafi

În calitate de președinte revoluționar, dictatorul a comis mai multe abuzuri în țara sa. De exemplu, orice rebeliune era reprimată brutal, iar soldații care refuzau să împuște protestatarii erau arși de vii, potrivit atlas-geografic.net.

Muammar al-Gaddafi vizita adesea școli de fete din Libia. Aici el era întâmpinat de cele mai frumoase fete din școală, care erau selectate special în acest sens. Ei bine, dacă o anumită fată îi plăcea dictatorului, acesta îi atingea capul. Acest lucru însemna că o voia în haremul său. Ba chiar mai mult de atât, garda personală a colonelului era formată din 40 de femei virgine, pe care le alegea personal.

De asemenea, în timpul unei vizite oficiale în Italia, Gaddafi a invitat la vila sa câteva sute de tinere italience pe care a încercat să le convingă să se convertească la Islam.

Totodată, nu sunt mulți cei care știu că Muammar Gaddafi s-a îndrăgostit de secretarul de stat al Statelor Unite, Condoleezza Rice. Ba chiar mai mult de atât, dictatorul a angajat un celebru compozitor pentru a compune o melodie special pentru ea. Piesa era numită ”Floarea Neagră de la Casa Albă”.

Pe de altă parte, dictatorul libian a făcut și unele lucruri mărețe în țara sa. Una dintre marile realizări ale acestuia a fost așa-zisul râu artificial, cea mai mare rețea de apeducte din lume, care alimentează cu apă chiar și zonele întinse de deșert.