Home » Life & Style » Timp liber » 11 cele mai frumoase văi de pe planetă. Aceste locuri par desprinse din altă lume. FOTO

11 cele mai frumoase văi de pe planetă. Aceste locuri par desprinse din altă lume. FOTO

Cojocaru Cristian / 03.01.2022, 12:01

Acolo unde sunt munți mari, sunt văi, adesea însoțite de peisajele montane impresionante. Deși de multe ori rămân ascunse de munții mari, văile oferă de obicei multe surprize pe care le-am putea califica drept fabuloase, precum cascade, lacuri turcoaz, diversitatea faunei și florei, minunile geologice și locuri pitorești. Află care sunt cele mai frumoase văi de pe planetă.

Care sunt cele mai frumoase văi din lume

Planeta noastră este un loc care emană frumusețe peste tot. Dacă te oprești să te uiți în jurul tău, poți vedea frumusețe în aproape orice. Există unele locuri din lume pe care le-am putea numi „cele mai frumoase” sau „cele mai uimitoare”. Sunt regiunile în care poți sta și te uiți ore întregi. Odată aflat într-unul dintre aceste locuri magice, parcă te determină să meditezi asupra lucrurilor din viața ta. Află unde poți regăsi cele mai frumoase văi de pe Pământ, acolo unde privirea orizontului îți va relaxa ochii dar și mintea.

Valea Kaghan, Pakistan

Cu o altitudine de 2.500 de metri, este fără îndoială unul dintre cele mai sălbatice și mai frumoase locuri din Pakistan. Este foarte popular pentru lacurile, pâraiele și cascadele frumoase pe care le oferă. În apele acestei frumoase văi, care primește multă ploaie în timpul verii și multă zăpadă în timpul iernilor, găsim păstrăvi și mahseeri. Totodată, este și un colț verde plin de conifere.

Valea Waipio, Hawaii

Situată pe Insula Mare din Hawaii, a fost odată reședința permanentă a multora dintre primii Aliʻi hawaiani până pe vremea regelui ʻumi, casa regilor hawaiani. Cu păduri dense și verzi, cascade țâșnitoare și o plajă strălucitoare cu nisip negru, este una dintre cele mai frumoase văi din lume. Este o zonă cu acces greu printr-un deal abrupt, dar merită.

Valea Jammu și Kashmir, India

Între grupele de munți Karakoram și Pir Panjal, această vale frumoasă are aproximativ 135 de kilometri lungime și 32 de kilometri lățime de peisaje frumoase și diversitate etnică. Cu un sistem complex de irigații, vedem o zonă presărată cu culturi de orez și orz împreună cu munți și numeroase altare dedicate religiei budiste.

frumoase văi planetă
Valea Kalalau din Hawaii este una dintre cele mai impresionante din lume

Valea celor zece vârfuri, Canada

Numit după cele zece vârfuri care înconjoară valea situată în Parcul Național Banff, Alberta, Canada, nu este un colț care poate trece neobservat. Este atât de fotogenic și pitoresc încât poate fi greu de crezut că ceva atât de frumos există pe planeta noastră. Dacă ai timp, nu uita să te distrezi bine pe malul lacului Moraine. Acest lac este destul de faimos – știai că este una dintre imaginile de previzualizare a sistemului Android?

Valea Khumbu, Nepal

Situat la nord-est de Nepal, unde cel mai înalt munte din lume, Muntele Everest, se ridică din fundul văii. Acest loc este foarte popular în documentare și reviste de călătorie, și pentru satele sale sau celebra mănăstire budistă Tengboche, care a fost construită în 1923 și a trecut prin mai multe dezastre care au forțat-o să fie reconstruită cu diferite ocazii.

Valea Yosemite, Statele Unite

Această vale glaciară situată în partea central-estică a Californiei este o zonă protejată din 1864, cu un an înainte de sfârșitul Războiului Civil American. Faimos pentru cascadele sale, mulți vizitatori coboară în parc pentru a explora apele torenţiale care formează o cascadă peste stânci. De asemenea, te poți bucura de pajiști luxuriante de sequoia gigantice și de o mulțime de animale sălbatice.

Valea Douro, Portugalia

Duero este unul dintre principalele râuri ale Peninsulei Iberice, care curge de la izvorul său în provincia Soria prin nord-centrul Spaniei și Portugalia până la gura sa în Porto. Este o zonă în care dacă ești în căutare de pace, liniște și priveliști fantastice, o vei găsi. Amintește-ți că Valea Douro este un sit al Patrimoniului Mondial și una dintre cele mai vechi regiuni viticole din lume.

Valea Jiuzhaigou, China

Situată în provincia Sichuan din China, Valea Jiuzhaigou se întinde pe 720 de kilometri pătrați. Pe lângă văi, vârfuri înzăpezite și numeroase cascade, principala atracție a văii este reprezentată de lacurile sale colorate. O mențiune specială trebuie făcută pentru „Lacul celor cinci flori”, un corp de apă strălucitor de culoare cian care curge peste multe trunchiuri de copaci căzute.

Valea Lötschental, Elveția

Această vale este situată în Alpii Elvețieni. Este una dintre cele mai mari văi din această țară, iar acest loc maiestuos este cunoscut pentru râul Lonza și pentru carnavalul curios al lui Tschäggättä. Valea se întinde pe aproximativ 27 de kilometri, înconjurată de munți înalți de 3.000 de metri. De asemenea, a fost declarat Patrimoniu Natural Mondial de UNESCO în 2001.

Valea Thórsmörk, Islanda

Cu numele zeului nordic Thor, ne putem imagina că este un loc care ne va lăsa cu gura căscată. Este o regiune din sudul Islandei formată din ghețari cu milioane de ani în urmă, întinzându-și frumusețea aridă între râurile Krossa, Markarfijot și Pronga. Dacă vrei să faci drumeții, această zonă este cea mai vizitată din Islanda, pentru că aici te poți plimba ore în șir printre stânci afânate și te simți ca și cum ai locui pe o altă planetă.

Valea Kalalau, Hawaii

Este situat pe insula Kaua’i din Hawaii. Stânci înalte presărate cu animale sălbatice înconjoară această vale, ceea ce înseamnă că va trebui să mergem pe traseul Kalalau pentru a ajunge la această ascunzătoare retrasă. Clima alternează între o ploaie slabă și un soare cald, așa că vom întâlni multe specii de floră și faună. De-a lungul plajei Kalalau, la capătul traseului, mango, fructul pasiunii și cireșe cresc, în timp ce cascade curg pe marginea versanților văii. Este un peisaj spectaculos.