Home » Life & Style » Timp liber » 7 lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia. Locul în care oamenii poartă în permanență măști de gaz

7 lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia. Locul în care oamenii poartă în permanență măști de gaz

Alexandru Cazacu / 08.07.2022, 16:02
7 lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia. Locul în care oamenii poartă în permanență măști de gaz

Japonia este o țară cu adevărat unică în lume din multe motive. Faptul că niponii au o cultură cu totul și cu totul deosebită, a făcut din țara lor un loc foarte popular printre turiștii din întreaga lume. Fiind atât de diferită de alte țări, Japonia are unele lucruri care pot părea puțin mai ciudate pentru unii dintre noi. În acest context, noi ți-am pregătit o listă cu lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia.

Lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia

Japonia se numără printre cele mai dezvoltate țări din lume, însă nu mulți sunt cei care cunosc anumite detalii despre Țara soarelui răsare. Pentru unii oameni, aceste lucruri mai puțin obișnuite fac vizitarea Japoniei și mai atrăgătoare.

De la loterii unice și până cele mai scurte scări rulante din lume, există o mulțime de lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia. Așadar, în rândurile de mai jos, noi îți vom prezenta câteva dintre acestea.

Cele mai scurte scări rulante

Scări rulante putem găsi în mall-uri, aeroporturi sau stații de metrou din întreaga lume. Cu toate acestea, japonezii au cele mai scurte scări rulante din lume. Mai exact, într-un magazin din Kawasaki există o scară rulantă lungă de doar 84 cm. Cel mai probabil, mulți dintre noi putem păși peste acestea.

Automate care vând orice

Automate care vând băuturi și gustări găsim oriunde. Ei bine, în Japonia există automate care vând aproape orice. Indiferent dacă vrei o pizza caldă și proaspătă, un buchet de flori, o mască chirurgicală sau lenjerie intimă, ai toate șansele să găsești un automat la colț care să vândă ceea ce cauți.

Locul unde toți oamenii poartă în permanență măști de gaze

În grupul de insule Izu (Japonia) există o insulă vulcanică. Miyake-jima erupe odată la câțiva ani, degajând un gaz otrăvitor. De exemplu, vulcanul de pe insulă a erupt în vara anului 2000, iar accesul pe insulă a fost interzis vreme de 5 ani.

Lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia. Locul în care oamenii poartă în permanență măști de gaz
Lucruri bizare care se găsesc doar în Japonia. Locul în care oamenii poartă în permanență măști de gaz

Culoarea albastru la semafor

Când vine vorba de semafoare, verde înseamnă poți trece, iar roșu înseamnă oprire, nu? Ei bine, în Japonia, culoarea verde este înlocuită cu albastru. Se pare că acest lucru se datorează faptului că limba japoneză nu a avut întotdeauna un cuvânt pentru culoarea „verde”.

Lucruri bizare din Japonia – loteria mai puțin obișnuită

Ichiban Kuji este un tip de loterie care există doar în Japonia. Dacă vizitați un magazin de proximitate, probabil că veți vedea multe postere care fac publicitate diferitelor produse. Însă articolele respective nu sunt de vânzare.

Pentru a le achiziționa, trebuie să cumperi un bilet Kuji. Aceste bilete costă de obicei între 500 ¥ și 1.000 yeni. Apoi deschizi biletul și să vezi ce literă sau număr se află înăuntru. Acel număr sau litera corespunde premiului câștigat. În general, premiile sunt jucării de pluș, figuri de colecție și articole de casă.

Arome unice de Kit Kat

Cu siguranță, toată lumea a gustat din delicioasele napolitane acoperite cu ciocolată. Cel puțin așa arată un Kit Kat obișnuit. În Japonia există și alte arome de Kit Kat, pe care nu le veți mai întâlni în alte locuri. Unele dintre cele mai notabile arome de Kit Kat disponibile în Țara Soarelui Răsare includ cartofi copți, parfait cu fructe, ardei iute și porumb.

Lucruri bizare din Japonia – înghețată cu arome neobișnuite

Dacă îți place mult înghețata și crezi că ai încercat cele mai neobișnuite arome, ar trebui să te mai gândești. În caz că Kit Kat cu aromă de cartofi copți ți s-a părut ciudat, ce mai spui despre înghețata cu gust de carne de cal, de cărbune sau de caracatiță?