Home » Life & Style » Timp liber » Butonul secret pe care îl are mânerul de la mașină. Ce rol are, de fapt. Puțini știu de existența lui

Butonul secret pe care îl are mânerul de la mașină. Ce rol are, de fapt. Puțini știu de existența lui

Alexandru Cazacu / 02.06.2022, 10:19
Butonul secret pe care îl are mânerul de la mașină. Ce rol are, de fapt. Puțini știu de existența lui

Fără îndoială, toți cei care au mers cu mașina au folosit, cel puțin odată, mânerul situat deasupra geamului din lateral. Proprietarii de mașini, cel puțin unii dintre ei, știu deja că există un buton secret, situat pe mânerul din interiorul mașinii. Află în continuarea articolului curent unde se găsește și ce rol are acest buton.

Butonul secret pe care îl are mânerul de la mașină

Mânerele din interiorul autoturismelor sunt făcute pentru a ne putea susține mai bine echilibrul atunci când mașina se află în mers, în curbe sau în diferite situații. Acestea sunt prevăzut cu arcuri care le ajută să se închidă automat atunci când nu sunt utilizate. În caz că nu știați, mânerul din mașină are un buton secret.

Ba chiar mai mult de atât, se pare că acesta are o utilitate pe care nu mulți o cunosc. Mai exact, este vorba despre o clapetă cu ajutorul căreia putem bloca mânerul. În acest fel arcul nu-l va mai putea aduce la poziția inițială, iar noi îl vom putea utiliza mai eficient.

Cum a reacționat o șoferiță după ce a descoperit butonul secret de pe mânerul din mașină

O șoferiță șocată a accesat rețelele de socializare după ce a aflat de o utilizare secretă și puțin cunoscută a mânerului din interiorul mașinii. Femeia a rămas uimită când a aflat că mânerul mașinii are acel buton secret. Fiind atât de surprinsă, ea a apelat la rețelele de socializare pentru a-și împărtăși descoperirile și pentru a afla dacă alți șoferi știau acest lucru.

Jess este cunoscută pentru crearea videoclipurilor de genul „lucruri pe care s-ar putea să nu le știi”, adunând peste 250.000 de urmăritori în acest proces. Filmulețul începe cu o persoană care trage în jos mânerul unei mașini, dezvăluind o mică prindere pe care apoi o deschide, blocând mânerul. Acest lucru face mai ușoară agățarea unor lucruri pe mâner.

Videoclipul în cauză a devenit de atunci viral, strângând peste 1,4 milioane de vizualizări. Deși s-ar putea să nu valabil pentru toate mărcile și modele de mașini, mulți utilizatori au fost uimiți de postarea care a strâns peste 100.000 de aprecieri. Oamenii au fost surprinși să constate că există și alte utilizări pentru mânerul din mașină, potrivit express.co.uk.

Curiozități despre mașini

În 2021, în întreaga lume erau utilizate peste un miliard de autovehicule. Conform specialiștilor, se preconizează că acest număr se va dubla până în 2040. Anual se produc aproximativ 70 de milioane de mașini.

Un șofer mediu din Statele Unite petrece aproximativ 42 de ore pe an blocat în trafic. În schimb, un conducător auto din Marea Britanie își va petrece, în medie, aproximativ 99 de zile din viață blocat în trafic.

În caz că nu știați, doar un procent de 18% dintre șoferii americani știu să conducă o mașină cu transmisie manuală.

Utilizarea unui telefon mobil în timpul condusului crește șansele unui accident de 20 de ori, așa că este recomandat să evităm să facem acest lucru.

Cu siguranță, mulți dintre conducătorii de autoturisme au primit, cel puțin o dată, amendă pentru că au circulat cu viteză prea mare. Ei bine, prima amendă pentru depășirea limitei de viteză a fost dată în anul 1902.