Home » Life & Style » Timp liber » Care este de fapt limita de vârstă pe care o pot atinge oamenii. Noul studiu al oamenilor de știință arată clar

Care este de fapt limita de vârstă pe care o pot atinge oamenii. Noul studiu al oamenilor de știință arată clar

Alexandru Cazacu / 30.09.2021, 15:25
Care este de fapt limita de vârstă pe care o pot atinge oamenii. Noul studiu al oamenilor de știință arată clar

Oamenii de știință din Canada au aflat care ar putea fi limita de vârstă pe care o pot atinge persoanele longevive. Se pare că este posibil ca oamenii să trăiască chiar și peste 110 ani în acest secol.

Care este limita de vârstă pe care o pot atinge oamenii

Știați că cea mai longevivă persoană din istorie, până în prezent, este Jeanne Calment. Franțuzoaica sa născut în anul 1875 și s-a stins din viață la vârsta de 122 de ani. Cu toate acestea, potrivit unui nou studiu, oamenii ar putea să trăiască mai mult de atât, în acest secol.

Mai exact, oamenii de știință și-au propus să stabilească dacă există o limită mai mare a duratei de viață. Așadar, cercetătorii luat în calcul durata de viață a peste 3.800 de italieni și a peste 9.800 de francezi care au depășit vârsta de 105 ani. Potrivit rezultatelor studiului, dincolo de vârsta de 110 ani, șansele de a rămâne în viață sunt de circa 50/50, scrie Daily Mail.

Oamenii pot ajunge să trăiască chiar și 130 de ani

Potrivit oamenilor de știință, cel mai probabil, speranța de viață ar putea să crească de-a lungul anilor, în ciuda pandemiei de coronavirus și a stilului de viață. Asta datorită îmbunătățirilor din domeniul sănătății. Mai exact, autorii studiului sunt de părere că oamenii ar putea să trăiască și 130 de ani în acest secol.

”Pe măsură ce populația mondială continuă să crească, sunt mai mulți oameni care ajung la 100 și mai mulți ajung la 110.

Cu cât mai mulți oameni aruncă o monedă, cu o șansă de 50% să supraviețuiască în fiecare an după ce împlinesc 110 ani, cu atât ne putem aștepta ca o persoană să fie norocoasă și să ajungă la vârsta de 130 de ani”, a declarat Dr. Léo Belzile, statisticianul care a condus studiul de la Școala de Afaceri HEC din Montreal.

Care este limita de vârstă la care pot ajunge oamenii
Care este limita de vârstă la care pot ajunge oamenii

Studiul menționat a fost publicat în revista Royal Society Open Science, iar după cum spuneam, trebuia să stabilească dacă există sau nu o limită superioară a duratei de viață a unei persoane. Ei bine, dacă ar exista o astfel limită, dincolo de care nimeni nu ar mai putea supraviețui, statistic, ar fi de așteptat ca unii oameni să moară în jurul vârstei respective. Cu toate acestea, studiul realizat nu a găsit o limită în acest sens.

Ce spun oamenii de știință despre o limită superioară de vârstă

Studiul a arătat că la vârsta de 108 ani, șansele oamenilor de a muri au început să se stabilizeze, ajungând în jurul a aproximativ 50/50. Cu toate acestea, rezultatele ar putea fi mai bune pentru oameni cu foarte mulți bani. Un exemplu în acest sens ar putea fi chiar fondatorul Amazon, Jeff Bezos, despre care se speculează că ar investi în tehnologia de inversare a vârstei, potrivit sursei citate.

Se pare că unele specii, precum scoicile, nu îmbătrânesc niciodată, iar unul dintre obiectivele principale ale gerontologiei este să afle care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru. Potrivit cercetătorilor, ”înțelegerea mortalității umane la o vârsta înaintată este foarte importantă pentru cercetarea cu privire la găsirea unui remediu pentru îmbătrânire”.