Home » Life & Style » Timp liber » Cât costă să închiriezi cea mai mare sală din Casa Poporului. Suma fabuloasă

Cât costă să închiriezi cea mai mare sală din Casa Poporului. Suma fabuloasă

Pană Emanuela / 29.12.2021, 16:41
Cât costă să închiriezi cea mai mare sală din Casa Poporului. Suma fabuloasă

Chiar dacă nunţile sunt interzise în Parlament, acest lucru nu îi oprește pe organizatorii de evenimente să adapteze unele săli ale imensei clădiri pentru alte ocazii, de la conferinţe şi recepţii până la prezentări de modă şi chiar baluri de absolvire. Află cât costă să închiriezi cea mai mare sală din Casa Poporului, una dintre cele mai impozante clădiri din Europa.

Palatul Parlamentului, clădirea pentru care Ceaușescu a mutilat harta Capitalei

Casa Poporului nu este o clădire foarte veche, fiind construită între 1984 și 1989. A devenit rapid simbolul Capitalei, dar istoria sa rămâne una foarte controversată. Acum zeci de ani în urmă, în mijlocul Bucureştiului exista un cartier de care astăzi îşi amintesc doar cei mai în vârstă locuitori ai Capitalei. Zeci de mii de case cu grădini mici şi cochete, bisericuțe, magazine, un ștrand, chiar și un spital au ajuns să fie dărâmate de buldozerele puse la treabă de dictatorul Nicolae Ceaşusescu.

Sfârşitul cartierului Uranus a venit odată cu ideea lui Nicoale Ceaşescu de a construi o fortăreaţă în mijlocul Bucureştiului: Casa Poporului. Și pentru a face loc opozantei clădiri, acesta a dat ordin de distrugere a unui cartier întreg, schimbând harta Bucureştiului de altădată. Pentru a fi construită o clădire atât de mare, ce se întinde pe o suprafață de șapte kilometri pătrați, au fost dărâmate circa 40.000 de construcţii.

Cea mai mare sală din Casa Poporului
Cea mai mare sală din Casa Poporului

Palatul Parlamentului are 86 de metri înălțime și 92 de metri sub pământ, cu 12 nivele la suprafață și 8 în subteran. Este împărțită în 21 de corpuri, cu un total de 1100 de încăperi: 440 de birouri, peste 30 de săli și saloane, patru restaurante, trei biblioteci, sală de concerte și două parcări subterane. La construcția ei au lucrat 200 de arhitecți si 20.000 de muncitori, în trei ture, 24 de ore pe zi.

Cât costă să închiriezi cea mai mare sală din Casa Poporului

A doua cea mai mare clădire administrativă din lume, Palatul Parlamentului, atrage ca un magnet zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii. Aceștia sunt fascinați, în primul rând, de grandoarea sa. Așadar, contra cost, turiștii pot vizita Casa Poporului și pot afla mai multe detalii despre planurile pe care le avea Nicolae Ceaușescu acolo.

De asemenea, la ocazii speciale, se pot organiza chiar și evenimente private. Dar dacă să închiriezi o sală pentru un eveniment la Parlament poate fi destul de scump, să închiriezi cea mai mare sală costă o avere! Aceasta ajunge să îți scoată din buzunar aproape 5.000 de euro.

Sala Unirii, cea mai mare sală din Casa Poporului are 2.200 de m pătrați. Podeaua și coloanele sunt construite din marmură, detaliile de pe pereți sunt suflate cu aur, în timp ce perdelele sunt și ele cusute cu fir de aur. Peste 1.000 de invitați încap în această sală.

Cea mai mare sală din Casa Poporului
Cea mai mare sală din Casa Poporului

Grație petrecerilor, târgurilor, conferințelor și a micilor festivaluri cae s-au organizat aici, în 2018, Camera Deputaților a încasat aproape 3 miliarde de lei, iar în 2019, puțin peste 2 miliarde.