Home » Life & Style » Timp liber » Cât costă să închiriezi un iaht, în 2022, în Constanța. Suma majoră percepută doar pentru o zi

Cât costă să închiriezi un iaht, în 2022, în Constanța. Suma majoră percepută doar pentru o zi

Manolică Anca / 11.08.2022, 15:10
Cât costă să închiriezi un iaht, în 2022, în Constanța. Suma majoră percepută doar pentru o zi

Planificarea unei mici escapade pe un iaht yacht este o sarcină interesantă, dar și o provocare, mai ales atunci când începi să estimezi costurile. Dacă și tu ai vrea să petreci măcar câteva ore vara aceasta pe un iaht, din acest articol vei putea afla cât costă un astfel de moft. În general, iahturile au un preț de bază, care reprezintă tariful de închiriere a ambarcațiunii, la care se adaugă alte beneficii extra.

Cât costă să închiriezi un iaht, în 2022, în Constanța

Costul închirierii unui iaht de lux nu este întotdeauna clar, mai ales dacă închiriezi o navă pentru prima dată. Libertate, intimitate, servicii, confort, experiențe exclusive. Fără îndoială, o astfel de vacanță face cu ochiul oricui. Totuși, costurile închirierii unui iaht depind de o serie de factori, inclusiv de tipul de iaht, de capacitate, de destinație, de taxele locale și de costul de bază. Dacă iahtul are un proprietar celebru, ei bine, și asta poate adăuga la cost.

Pentru cei care vor să aibă o vacanță de lux pe litoral, trebuie să știe că sumele sunt pe măsura cererii. Pentru a închiria un iaht din Constanța pentru o zi, prețul este echivalent cu mai multe chirii pentru un apartament de patru camere, potrivit Cancan.

Prețurile sunt pe măsură

Pentru cei care vor să închirieze un iaht din Constanța pentru a petrece câteva zile în largul mării, o astfel de ambarcațiune de lux poate fi un adevărat moft. Cu condiții excepționale și o priveliște de vis, închirierea unei astfel de ambarcațiuni te-ar putea face să scoți din buzunar o mică avere.

Desigur, pentru cei care își permit, prețurile s-ar putea să nu li se pară așa mari. În schimb, pentru cei care au salarii minime pe economie, pare de neatins cazarea pe iaht în Constanța în anul 2022.

O astfel de ambarcațiune poate ajunge să coste până la 3.000 de euro pentru două nopți de cazare și o zi de închirieze, adică aproximativ 15.000 de lei. Acesta este un preț de weekend, însă ambarcațiunea poate fi închiriată și doar pentru câteva ore. Tariful pe timp de weekend pentru închirierea unui iaht, pentru două ore, este de 550 de euro. Dar cu cât sunt mai multe ore, cu atât este mai avantajos. De exemplu, prețul pentru opt ore este de 1.500 de euro.

Desigur, ca și în multe alte servicii turistice, prețurile de închiriere de iahturi variază, de asemenea, în funcție de sezon. În general, acestea cresc în lunile de vârf, sezonul de vară și scad în lunile de început sau final de sezon.

Totodată, motivul pentru care structura tarifului conține și sintagma „plus cheltuieli” este că, pe iahturile cu motor, superyacht-urile și iahturile cu vele superioare, costul cheltuielilor suplimentare variază foarte mult de la o persoană la alta în funcție de itinerar (și combustibil utilizat), tipurile de alimente. și băutura care este comandată, petreceri, indiferent dacă acostezi în fiecare noapte sau ancorezi, cu „plus cheltuieli”, plătești doar pentru ceea ce consumi.