Home » Life & Style » Timp liber » Ce este echinocțiul de primăvară, cum ne influențează și ce e bine să faci. Recomandări prețioase

Ce este echinocțiul de primăvară, cum ne influențează și ce e bine să faci. Recomandări prețioase

Violeta Badea / 20.03.2021, 09:50
Ce este echinocțiul de primăvară, cum ne influențează și ce e bine să faci. Recomandări prețioase

Ce este echinocțiul de primăvară, cum ne influențează și ce e bine să faci. Recomandări prețioase. Cu toate că românii sărbătoresc primăvara pe data de 1 martie, nu atunci îți face apariția acest anotimp. Din punct de vedere astronomic, primăvara începe de pe data de 20 martie. În acest articol veți afla ce înseamnă, de fapt, echinocțiul de primăvară, cum ne influențează și ce este bine să faci.

Ce este echinocțiul de primăvară

Echinoctiul de primavara  este momentul cand ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe Pamant
Echinoctiul de primavara este momentul cand ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe Pamant

Echinocțiul, numit și echinox, este momentul când ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ. În popor se spune că acest moment marchează armonia și echilibrul, iar ziua și noaptea se află într-o perfectă balanță. Echinocțiul are loc de două ori pe an. Astfel, primul are loc în jurul datei de 20 martie și reprezintă echinocțiul de primăvară în emisfera nordică, iar în emisfera sudică are loc echinocțiul de toamnă.

În timp ce al doilea are loc în jurul datei de 23 septembrie și semnifică echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică. În acest an, echiocțiul de primăvară are loc astăzi, 20 martie, la ora 11:37. Acest lucru înseamnă că din acest moment ziua va continua să crească până pe data de 21 iunie, când are loc solstițiul de vară.

Un alt lucru pe care trebuie să-l precizăm este că echinocțiul nu are loc pe o dată fixă, ci se schimbă în fiecare an. Acest lucru se întâmplă, deoarece anul calendaristic nu este egal cu anul topic. Iată când va avea loc echinocțiul de primăvară în următorii ani:

  • Anul 2022- 20 martie (ora 17:33)
  • Anul 2023 – 21 martie (ora 23:24)
  • Anul 2024 – 20 martie (ora 5:06)
  • Anul 2025 – 20 martie (ora 11:01)

Cum ne influențează și ce e bine să faci

Mihai Voropchievici ne spune ce impact are echinoctiul de primavara asupra noastra
Mihai Voropchievici ne spune ce impact are echinoctiul de primavara asupra noastra

Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit la Antena 3 despre impactul pe care îl are acest fenomen asupra noastră. Acest a subliniat faptul că la început de primăvară se schimbă energiile, iar toate negativitățile sunt amplificate. Astfel, vom avea numeroase stări neplăcute, iar pentru a scăpa de acestea e bine să ne rugăm dimineața pentru ocrotirea casei, familiei și a celor din jur.

De asemenea, este recomandat ca fiecare creștin să bea o gură de agheasmă, tot ca sistem de protecție. Dacă nu ne găsim liniștea interioară este bine să apelăm la ajutorul unui preot, astfel vor fi alungate energiile negative. Numerologul Mihai Voropchievici le recomandă credincioșilor să meargă la biserică și să vină cu o lumânare aprinsă pentru a curăți casa, energetic.

„Energiile negative se manfestă de regulă la trecerea de la un sezon la altul. Dar putem să le eliminăm ușor – făcând sport sau mergând la o pimbare, cu un dialog mai vesel, vizionând o comedie, ca să ne mai descărcăm puțin sufletul.”, a mai spus Mihai Voropchievici.

Încă din timpurile străvechi, oamenii aveau diverse ritualuri pentru a scăpa de cele rele. Astfel, specialiştii în Etnografie şi Folclor spun că în trecut se aprindeau focuri pentru „a arde” iarna şi a renaşte, prin căldură, spiritul primăverii. Obiceiul a fost asimilat în creştinismul românesc sub forma Focurilor Sfinţilor.