Home » Life & Style » Timp liber » Ce este pictura intuitivă și ce mesaje se transmit prin intermediul ei

Ce este pictura intuitivă și ce mesaje se transmit prin intermediul ei

Manolică Anca / 22.09.2021, 11:19
Ce este pictura intuitivă și ce mesaje se transmit prin intermediul ei

Pictura poate fi un hobby, o formă de exprimare a sentimentelor, o formă de terapie prin artă sau un mod prin care poți să câștigi ceva bani în plus. Dând frâu liber creativității și intuiției, pictura ne transformă mintea, spiritul și corpul, purtându-ne pe culmi nebănuite. În articolul de mai jos vorbim despre Astăzi vorbim despre pictura intuitivă și ce mesaje poate transmite ea.

Totul despre pictura intuitivă

Pictura intuitivă reprezintă este o modalitate excelentă prin care poți scăpa de stres, prin care îți poți depăși limitele și prin care îți poți dezvolta creativitatea. Aceasta îți dă curajul de a lua o pensulă în mână, chiar dacă nu ai mai pictat niciodată, să alegi culoarea potrivită și să desenezi primul punct pe pânză.

Iar din acest punct până la realizarea propriului univers nu mai este decât un pas. Pentru că toți ne naștem cu un potețial creativ imens care nu trebuie decât să fie exporat. Trebuie doar să îndrăznești să fii creativ, iar cu ajutorul picturii intuitive vei vedea că te vei descoperi și îți vei restabili echilibrul dintre minte, corp și spirit!

Cum te ajută pictura intuitivă

Pictura intuitivă nu funcționează după reguli, ci după propriul spirit. Însă pentru a ajunge în acel punct, este nevoie de îndrumarea unor specialiști care să te ghideze în tot acest proces. Astfel, înveți cum să te relaxezi în adevăratul sens al cuvântului, înveți să te redescoperi și să dai frâu liber imaginației. Pictura intuitivă este o modalitate benefică de a te întoarce la rădăcini, de a privi în adâncul sufletului și de a găsi răspunsuri la întrebările pe care le ai.

Pictura intuitivă este o exprimare a spiritului liber
Pictura intuitivă este o exprimare a spiritului liber

Este fix la fel ca atunci când erai mic și desenai, colorai pe pereți fără nicio grijă. Așa te vei simți în cadrul unui curs de pictură intuitivă! Nu există contururi greșite sau combinații de culori care nu se potrivesc. În pictura intuitivă te poți juca cu formele, nuanțele texturile, luminile fix cum vrei tu, reușind să îți exprimi emoțiile prin artă.

Indiferent dacă nivelul tău este de pictor profesionist sau amator, un curs de pictură intuitivă te ajută să descoperi o nouă perspectivă a lucrurilor, lăsându-te condus de intuiție și creativitate. La final, vei simți că ești mult mai relaxat, plin de energie  și vei pleca și o amintire frumoasă: primul tău tablou realizat cu ajutorul tehnicii picturii intuitive.

Ce mai înveți la un curs de pictură intuitivă

În cadrul unui curs de pictură intuitivă înveți și noțiuni actuale și extrem de folositoare despre pictură. Iată ce poți învăța mai exact, potrivit shezen.ro:

  • Instrumente și tehnici de compoziție și creare;
  • Diferite modalități de execuție a unui tablou;
  • Asigurarea armoniei culorilor pe pânza de pictură;
  • Folosirea corectă a contrastului pentru a evidenșia anumit elemente și culori;
  • Semnificația culorilor și cum trebuie scoase în evidență în tabloul realizat.