Home » Life & Style » Timp liber » Ce job are Regina Danemarcei, la 81 de ani. Ce face de fapt la Netflix. Asta îi va surprinde pe mulți

Ce job are Regina Danemarcei, la 81 de ani. Ce face de fapt la Netflix. Asta îi va surprinde pe mulți

Alexandru Cazacu / 03.09.2021, 14:39
Ce job are Regina Danemarcei, la 81 de ani. Ce face de fapt la Netflix. Asta îi va surprinde pe mulți

Regina Margareta a II-a a a urcat pe tronul Danemarcei în anul 1972. Se pare că monarhul danez va avea un job puțin mai neobișnuit pentru fețele regale. Ce va face regina Danemarcei la Netflix, veți putea afla în continuarea acestui articol.

Ce job are Regina Danemarcei, la 81 de ani

Mai exact, Regina Margareta a II-a va lucra la o adaptare a unui roman al scriitoarei Karen Blixen (Ehrengard). Filmul cu același nume, care va fi lansat în 2023, este produs de Netflix și regizat de regizorul danez, Billie August. Ba chiar mai mult de atât, se pare că Majestatea Sa va fi designerul de platou și scenograful în pelicula fantastică, în care este vorba despre o poveste de dragoste din regatul Babenhausen.

Cu toate că este regină a Danemarcei și Comandantul Suprem al armatei daneze, Margareta a II-a are și o experiență artistică impresionantă. Mai exact, în cariera sa artistică s-au făcut remarcate ilustrațiile ediției daneze a seriei ”Lord of the Rings”, dar și expozițiile de la Muzeul Arken de Artă Modernă din capitala Danemarcei, Copenhaga. Totodată, suverana a creat costume pentru mai multe filme daneze.

Regina Danemarcei, fascinată de poveștile lui Karen Blixen

Ei bine, în ceea ce privește noua producție Netflix, regina Margareta a II-a a precizat că poveștile scriitoarei Karen Blixen au fascinat-o dintotdeauna. De asemenea, într-un comunicat de presă, suverana daneză a mărturisit că este foarte fericită că face parte din acest proiect și că abia așteaptă să vadă cum romanul va prinde viață, potrivit The Guardian.

”Poveștile lui Karen Blixen m-au fascinat întotdeauna, cu poveștile lor estetice, imaginația și lumile lor, pentru mine, care creează imagini. Sunt foarte fericită că fac parte din acest proiect. Am încercat să interpretez universul fantastic al lui Blixen în crearea decupajelor și a costumelor și aștept cu nerăbdare să văd povestea lui Ehrengard prinzând viață în acest film”, a declarat regina.

Ce job are Regina Danemarcei la Netflix
Ce job are Regina Danemarcei la Netflix, la vârsta de 81 de ani

Domnia reginei Margareta a II-a a Danemarcei

Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid, actuala regină a Danemarcei s-a născut la data de 16 aprilie 1940, în Palatul Amalienborg din Copenhaga. La acea vreme, tată ei, Frederik al IX-lea, era fiul cel mai mare a regelui Danemarcei. Se pare că suverana daneză a fost numită Margareta după bunica sa din partea mamei.

În anul 1972, tatăl său, Regele Frederic al IX-lea a murit, iar în luna ianuarie a aceluiași an, prințesa Margareta a devenit primul suveran danez de sex feminin. Ea a fost proclamată regină de la balconul Palatului Christiansborg la data 15 ianuarie, 1972. Printre limbile vorbite fluent de Regina Margareta a II-a se numără daneza, engleza, franceza, germana și suedeza.

În ceea ce privește educația reginei Margareta a II-a, ea a absolvit în anul 1959 o școală particulară din capitala Danemarcei. De asemenea, suverana a petrecut un an la o școală de fete în Hampshire, Marea Britanie. Ulterior, Margareta a terminat cursurile de arheologie preistorică a universității Girton College, Cambridge. Printre studiile monarhului danez se mai numără și științe politice la Universitatea Aarhus.