Home » Life & Style » Timp liber » Ce poți face la Băile Herculane, unde se află și ce trebuie să știi

Ce poți face la Băile Herculane, unde se află și ce trebuie să știi

Alexandru Cazacu / 23.09.2021, 15:33
Ce poți face la Băile Herculane, unde se află și ce trebuie să știi

În județul Caraș-Severin, pe Valea Cernei, se află orașul Băile Herculane. Aici putem găsi una dintre cele mai importante obiective turistice din România. De asemenea, această stațiune turistică este și ce mai veche de la noi din țară. Află în continuarea ce poți face la Băile Herculane și ce trebuie să mai știi despre una dintre cele mai populare stațiuni din România.

Unde se află și ce trebuie să știi despre Băile Herculane

După cum am menționat anterior, orașul Băile Herculane este situat pe Valea Cernei, la o altitudine de 168 de metri, în județul Caraș-Severin, și este format din două localități, mai exact, Băile Herculane și Pecinișca. Fiind una dintre cele mai vizitate stațiuni balneare din țara noastră, foarte mulți turiști decid să se bucure anual de beneficiile apelor din această zonă.

Dacă te-ai hotărât și vrei să îți petreci o vacanță la Băile Herculane, trebuie să știi că, printre altele, aici poți face băi cu ape termale, masaje, spa cu ape sulfuroase, balneoterapie, crioterapie, aerosoli și hidrokinetoterapie. Totodată, mulți dintre turiști vin la Băile Herculane pentru tratarea reumatismului, dar și pentru a ține sub control unele afecțiuni cardiovasculare.

Un scurt istoric al orașului Băile Herculane

După cum spuneam și mai sus, această stațiune este și cea mai veche din România, cu o istorie de aproape 2.000 de ani. Se pare că bazele acesteia au fost puse chiar de împăratul roman Traian, în anul 102 d.Hr. Aici, romanii și-au ridicat temple și statui închinate zeilor Hercules, Higeea și Esculap. Cu toate acestea, în timpul împăratului Aurelian, după ce oștile romane s-au retras, băile au căzut în paragină.

Abia de la începutul secolului al XVIII-lea a început reconstrucția și modernizarea Băilor Herculane, dar și a căilor de acces către această locație. Ei bine, începând din 2011, Băile Herculane a devenit stațiune turistică balneară de interes național.

Unde se află și tot ce trebuie să știi despre Băile Herculane
Unde se află și tot ce trebuie să știi despre Băile Herculane

Ce poți face la Băile Herculane

Așadar, dacă te-am făcut curios și vrei să vizitezi și tu Băile Herculane, este important să menționăm faptul că aici ai la dispoziție nenumărate activități. Pe lângă tratamente, în această zonă poți face drumeții și poți de asemenea să vizitezi o mulțime de locuri deosebite.

De exemplu, dacă ajungi la Băile Herculane poți face o plimbare cu barca până la Cazanele Dunării. De asemenea, poți să faci traseul spre Grota Haiducilor, care cu siguranță îți va oferi o experiență de neuitat. Să nu uităm de peisajele incredibile de pe Valea Cernei.

Printre principalele obiective turistice de aici se află și Parcul Central și vechiul Cazino. Acum monument istoric, cazinoul a fost construit în stilul baroc austriac și era frecventat în urmă cu mulți ani doar de elita de la Viena. Lumea bună din capitala Austriei venea aici pentru spectacole și jocuri de noroc.

Tot aici, poți să vizitezi și monumentul istoric Podul de Piatră. Acesta are la capăt o statuie impresionantă din marmură, care o înfățișează pe Omphale, regina Lydiei. Se spune că Hercules a avut un fiu cu ea. Printre altele, la Băile Herculane mai poți vizita și Peștera Hoților și Parcul Național Domogled Valea Cernei.