Home » Life & Style » Timp liber » Ce puteți face cu ziarele vechi de prin casă. 12 întrebuințări pe care nu le veți uita

Ce puteți face cu ziarele vechi de prin casă. 12 întrebuințări pe care nu le veți uita

Ileana Mladinoiu / 25.03.2021, 07:56
Ce puteți face cu ziarele vechi de prin casă. 12 întrebuințări pe care nu le veți uita

V-ați propus să faceți curățenie prin casă și ziarele vechi pe care nu le mai citiți și care zac într-un dulap vă cam încurcă. Primul gând este să le aruncați, dar nici nu vă trece prin cap că ați comite un mare păcat.

Hârtia asta merită o medalie, atunci când știi ce să faci cu ea. În casă, în grădină sau în garaj, ziarele vechi vă vor schimba viața. Hârtia de ziar va deveni rapid cel mai bun prieten al vostru, fiindcă poate fi reutilizată în fel și chip.

Ce puteti face cu ziarele vechi
Ce puteti face cu ziarele vechi

Ce puteți face cu ziarele vechi de prin casă

1.Curățarea geamurilor

Suntem siguri că ați folosit hârtie de ziar pentru curățarea geamurilor și ați observat că este mai eficient decât o cârpă, pentru că evită urmele. Pentru cele mai bune rezultate, puteți utiliza o soluție de oțet alb și apă, mai degrabă decât un produs chimic de curățare.

2.Protejarea rafturilor

Folosiți ziare vechi pentru a acoperi rafturile dulapului, sifonierului, cămarii,  deoarece vă ajută să le protejați de petele și murdăria care se acumulează. Soluția este ieftină, ușor de instalat și de înlocuit. Mai mult, ziarul servește ca izolație perfectă într-o cămară.

3.Un așternut pentru pisici

Așezați foi de ziar pe fundul litierii pisicii, sub granulele mici de pietriș, cuarț sau argilă naturală. Nu numai că veți economisi deșeurile minerale folosite, dar umezeala și mirosurile neplăcute se vor absorbi rapid.

4.Curățarea grătarelor

Curățarea grătarelor este mult mai ușoară decât pare. Mai întâi, lăsați-le să se mai răcească. Între timp, înmuiați foi de ziar în apă. Odată ce grătarele se răcesc, așezați ziarul deasupra, lăsați-l să acționeze aproximativ o oră. Acum le puteți curăța foarte ușor și aproape fără spălare. Ziarul umed a înmuiat toată grăsimea.

 5.Înlocuirea foliilor cu bule

Aveți de trimis articole fragile pe care va trebuie mai întâi să le înveliți individual în ziar. Puneți-le apoi în ambalaj, separate de hârtie mototolită. Umpleți spațiul rămas cu ziar mototolit ca o minge. La rândul său, persoana care primește pachetul poate reutiliza ziarul, îl poate recicla sau îi poate da foc.

6.Combaterea buruienilor

Dacă aveți bălării în grădina dvs., acoperiți-le cu ziare și udați-le. Puneți compost sau mulci. Buruienile se vor înăbuși, iar ziarele se vor descompune încetul cu încetul.

7.Activitate distractivă pentru copii

Cu lipici și ziar, puteți crea și forma multe personaje adorabile. Reprezintă o activitate excelentă pentru a distra copiii.

 8.Aprinderea focului

Hârtia de ziar este excelentă pentru aprinderea unui șemineu. Folosiți bucăți de ziar mototolit și pentru a porni un foc, grătar de cărbune sau foc de tabără.

9.Umplerea încalțămintei

Pentru a ajuta cizmele și pantofii din piele să-și păstreze forma, umpleți-le cu ziar. De asemenea, ajută la îndepărtarea umezelii.

10.Coacerea roșiilor verzi

Înfășurați roșiile verzi încă în foi de ziar. Apoi puneți roșiile învelite într-o cutie închisă. Roșiile se vor coace și vor deveni gustoase.

11.Împrospătarea frigiderului

Tapetați partea din frigider în care țineți legumele cu ziare vechi și veți observa o schimbare. Hârtia de ziar absoarbe umezeala și mirosul legumelor, iar frigiderul va căpăta un miros mai proaspăt. Schimbați hârtia o dată la câteva zile dacă se umezește foarte mult.

12.Protejarea covorașelor mașinii

Pentru a proteja podeaua mașinii de murdărie, puneți ziar pe covorașe. Acesta va absorbi umezeala și vă va păstra covoarele curate.