Home » Life & Style » Timp liber » Ce se întâmplă de fapt după moarte. Mărturisirile incredibile ale oamenilor de știință

Ce se întâmplă de fapt după moarte. Mărturisirile incredibile ale oamenilor de știință

Alexandru Cazacu / 10.09.2021, 13:25
Ce se întâmplă de fapt după moarte. Mărturisirile incredibile ale oamenilor de știință

În lume, există mulți oameni care cred în viața de după moarte, iar unii dintre aceștia susțin chiar că au trecut prin anumite experiențe, în timp ce se aflau în moarte clinică. Cu toate acestea, hai să vedem ce părere au oamenii de știință, despre ce se întâmplă de fapt după moarte.

Ce se întâmplă de fapt după moarte

Deși de-a lungul timpului au existat oameni care au făcut mărturii incredibile în ceea ce privește viața de după moarte, unii oameni de știință sunt sceptici cu privire la existența spiritului după deces. Mai exact, un cercetător de la Institutul Tehnologic din California, Sean Carrol, este de părere că spiritul sau conștiința nu pot exista fără trup.

Potrivit omului de știință, ”legile fizicii care guvernează viața de zi cu zi au fost înțelese pe deplin”, iar tot ceea ce se întâmplă în univers, coincide cu acestea. După cum spuneam, fizicianul american explică faptul că, pentru ca viața de apoi să fie posibilă, conștiința oamenilor ar trebui să existe separat de corp, lucru care nu se poate întâmpla.

”Aceasta este o colecție de atomi și electroni care, în cea mai simplistă explicație, ne ajută să gândim. Legile universului nu le permit acestor particule să opereze în lipsa trupului. Dacă nu există altceva în afară de atomi și forțele pe care le cunoaștem, în mod clar nu există nicio cale prin care sufletul să supraviețuiască morții”, explică Sean Carrol într-un articol publicat în ”Scientific American”, potrivit express.co.uk.

Argumentele oamenilor de știință. Ce se întâmplă după moarte

În argumentele sale, Dr. Carroll aduce teoria cuantică a câmpului (QFT). Mai exact, această teorie spune că există un câmp pentru fiecare tip de particulă. Spre exemplu, toți fotonii din univers sunt la un nivel, și toți electronii au propriul lor câmp.

Cercetătorul american explică că dacă viața ar continua într-o anumită măsură după moarte, testele pe câmpul cuantic ar fi dezvăluit așa-zise ”particule spirituale” și ”forțe spirituale”. Potrivit omului de știință, pentru a crede că există viața de după moarte, este nevoie de fizică dincolo de modelul standard.

”Cel mai important, avem nevoie de o modalitate pentru ca acea„ nouă fizică ”să interacționeze cu atomii pe care îi avem. În cadrul QFT, nu poate exista o nouă colecție de ”particule spirituale ”și ” forțe spirituale ”care interacționează cu atomii noștri obișnuiți, pentru că le-am fi detectat în experimentele de până acum”, spune Dr. Carol.

Ce se întâmplă de fapt după moarte
Ce se întâmplă de fapt după moarte

Se pare că odată ce acest lucru va fi acceptat de toți oamenii de știință, abia atunci ei vor începe să înțeleagă cu adevărat modul în care funcționează mintea umană, după cum spune chiar cercetătorul de la Institutul Tehnologic din California.

”Nu există niciun motiv să fim agnostici în ceea ce privește ideile care sunt dramatic incompatibile cu tot ceea ce știm despre știința modernă. Odată ce vom depăși orice reticență de a face față realității cu privire la această problemă, putem ajunge la întrebări mult mai interesante despre cum funcționează într-adevăr ființele umane și conștiința”, a mai precizat omul de știință.