Home » Life & Style » Timp liber » Ce spune Biblia despre astrologie și zodii

Ce spune Biblia despre astrologie și zodii

Nistor Alexandru / 15.10.2021, 12:53
Ce spune Biblia despre astrologie și zodii

În caz că nu știai asta, arta previziunilor astrologice sau horoscopul a apărut înainte de Biblie. Se pare că zodiacul își are originile de prin anul 1000 î.Hr., din perioada neo-babiloniană. Cu toate acestea, haideți să vedem ce spun Biblia despre astrologie și horoscop.

Ce spune Biblia despre horoscop și astrologie

Se pare că cei trei magi de la răsărit erau privitori de stele și inițiați în astrologie. Știm cu toții că aceștia au folosit ”steaua” care prevestea nașterea Mântuitorului pentru a-i afla locația exactă. Ei bine, în astrologie, fiecare zodie are constelația sa, o culoare specială și o plantă, potrivit astrosens.ro.

Magii au adus aur, care simboliza puterea regatului, fiind totodată culoarea zodiei Gemeni. De asemenea, ca daruri pentru Pruncul Sfânt, aceștia au adus tămâie, care simbolizează capul lui Dumnezeu, și smirnă. Ei bine, cei care citesc Biblia ar putea observa unele asemănări, punându-și întrebarea dacă plasările Pământului, aspectele din diagrama unui om, eclipsele și fazele Lunii ar putea prezice cumva viitorul.

Cum a apărut Zodiacul

Potrivit sursei citate, zodiacul ar fi fost creat în perioada neo-babiloniană, în jurul anului 1.000 î.Hr., iar în astrologie, fiecare zodie este asociată cu un anotimp din viață. Ei bine, aceste anotimpuri sunt urmate de plasarea stelelor în emisferă. Așadar, în fiecare horoscop (sferă de timp), amplasarea constelațiilor este împărțită în 12 secțiuni inegale.

În antichitate, oamenii erau de părere că Pământul este centrul universului, deci totul se învârtea în jurul său și nu al Soarelui. Evident, teoria acesta era falsă, deoarece Pământul se învârte în jurul Soarelui. Așadar, împărțim anotimpurile prin plasarea acestuia.

Câteva secole mai târziu, astronomul și cartograful grec Ptolemeu a raționalizat că horoscopul prezice calea pe care se vor îndrepta viețile noastre. Ei bine, cu ajutorul acestor cunoștințe, el a făcut cele 12 semne zodiacale și a numit aceste predicții ”horoscop” care, potrivit sursei citate, înseamnă ”ora nașterii”.

Ce spune Biblia despre zodii și astrologie
Ce spune Biblia despre zodii și astrologie

Astrologia, călătorie spirituală

Cu toate acestea, are vreo legătură biblia cu astrologia? Au fost influențați scriitorii cărții sfinte de simbolismul horoscopului? Ei bine, în prima carte Biblică, Moise vorbea despre cum a fost creată lumea și despre Creatorul stelelor. Tot în cartea respectivă, el descrie și scopul astrelor. Mai interesant este faptul că, din nou, stelele sunt destinate pentru a marca anotimpurile.

”Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani”, Geneza 1:14.

De asemenea, Biblia indică faptul că poți afla despre Dumnezeu prin studierea stelelor. Mai exact, în Isaia 40:26 scrie: ”Ridică-ți ochii și privește spre ceruri: Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una și le cheamă pe fiecare pe nume. Datorită marii sale puteri, niciuna nu lipsește (NIV)”.

Totodată, cel mai probabil, cei care citesc Biblia au observat că aceasta recomandă și căutarea răspunsurilor. Cu toate acestea, în loc să folosească cuvintele ”călătorie” sau ”iluminare”, se folosește termenul de ”mântuire a păcatelor”. Ei bine, astrologia nu reprezintă o religie, însă este un studiu al sinelui prin prin învățarea anotimpurilor astrologice și a universului.