Home » Life & Style » Timp liber » Cea mai bună rețetă de pui cu parmezan – ghid de preparare de la A la Z

Cea mai bună rețetă de pui cu parmezan – ghid de preparare de la A la Z

Violeta Badea / 04.01.2021, 17:54
Cea mai bună rețetă de pui cu parmezan – ghid de preparare de la A la Z

Cea mai bună rețetă de pui cu parmezan – ghid de preparare de la A la Z. Începem anul nou în forţă, cu o reţetă savuroasă care este uşor de pregătit. Indiferent dacă îţi este sau nu foame, nimeni nu poate rezista acestui fel delicios de pui cu parmezan. Se pregăteşte foarte uşor şi avem nevoie doar de câteva ingrediente simple.

Cea mai bună rețetă de pui cu parmezan. Ingrediente

Reţeta de pui cu parmezan este una dintre preferatele românilor, mai ales după perioada sărbătorilor de iarnă în care s-au delectat cu mâncăruri delicioase, dar bogate în calorii. Puiul este foarte uşor de digerat şi acesta este motivul pentru care majoritatea reţetelor conţine acest tip de carne albă. Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această reţetă:

  • 6 bucăți de piept de pui
  • 50 g de parmezan
  • 75 g de unt
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1,5 linguriță de muștar boabe
  • 100 g de cașcaval
  • 180 ml lapte
  • 30 g de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper negru măcinat
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de ulei de măsline
Preparatele din carne de pui sunt printre cele mai populare si usor de gatit feluri de mancare
Preparatele din carne de pui sunt printre cele mai populare si usor de gatit feluri de mancare

Cea mai bună rețetă de pui cu parmezan. Mod de preparare

Pentru început se taie în două fileurile de pui. Apoi se aşează feliile de pui cu sare, piper și boia de ardei dulce. Mai departe, trebuie pusă carnea într-o tavă cu dimensiunile (20 x 24 cm), se unge cu ulei de măsline. Mai apoi, carnea se acoperă cu folie de staniol. Între timp, cuptorul se preîncălzeşte la temperatura de 190°C, pentru 20 de minute. După aceea, tava se introduce în cuptor.

Între timp se prepară sosul, iar untul se topeşte într-o cratiță. În continuare, se adăugă făina și se amestecă continuu până veți obține o culoare aurie. Nu uitaţi să adăugați laptele şi fierbeți amestecul obţinut timp de 5-7 minute la foc mic.

La final, în sos adăugăm parmezanul ras, cașcavalul ras, muștarul, praful de usturoi, sare și piper după gust. Fileurile de pui se scot din cuptor. Tot ce v-a rămas acum este să distribuiți sosul uniform peste carne. Se pune totul la cuptor pentru încă 25 de minute. Asta e tot, reţeta este gata. Poftă bună!

Tocmai v-am dat ideea unei cine deosebite! Această mâncare o să vă cucerească de la prima vedere prin aspectul atrăgător și combinația armonioasă de gusturi.

Cum alegem carnea de pui potrivită

Te-ai întrebat vreodată cum alegem carnea de pui potrivită? Ei bine, noi avem răspunsul. Carnea de pui cu hormoni și carnea de pui organică sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor și vitaminele B. Ambele au în compoziție grăsimi saturate și nesaturate și proteine. Cu toate astea, carnea de pui cu hormoni nu este recomandată a fi consumată, deoarece este considerată periculoasă pentru sănătate.

Carnea de pui organică se obține de la pui hrăniți în mod natural, care nu au fost injectați sau tratați cu hormoni și antibiotice,pui care au fost crescuți în condiții optime pentru dezvoltarea lor. Înainte de a cumpăra acest produs din hypermarket, nu uita să citeşti eticheta respectivului aliment.