Home » Life & Style » Timp liber » Cea mai scumpă școală din lume. Unde se află Institut Le Rosey și ce valoare atinge taxa anuală

Cea mai scumpă școală din lume. Unde se află Institut Le Rosey și ce valoare atinge taxa anuală

Alexandru Cazacu / 23.06.2022, 09:45
Cea mai scumpă școală din lume. Unde se află Institut Le Rosey și ce valoare atinge taxa anuală

Cea mai scumpă școală din lume este Institut Le Rosey. Aici, taxa anuală pentru de școlarizare pentru fiecare elev depășește 100.000 de euro. De fapt, în această țară există mai multe școli cu taxe anuale de școlarizare ce depășesc 70.000 de euro. Află în continuare unde se află „școala regilor” și multe alte detalii despre aceasta.

Institut Le Rosey, cea mai scumpă școală din lume

Taxa anuală de școlarizare pentru fiecare elev de la Institut Le Rosey ajunge undeva la aproximativ 122.500 de euro, fapt pentru care aceasta este considerată cea mai scumpă școală din lume. Această prestigioasă instituție de învățământ se află în Elveția. De fapt, în această țară găsim unele dintre cele mai scumpe și mai exclusiviste școli din lume.

Institut Le Rosey este un internat fondat în urmă cu peste 140 de ani și cu listă impresionantă de absolvenți. Această unitate de învățământ este cunoscută ca „școala regilor”, deoarece printre absolvenții săi s-au numărat și Regele Carlos al Spaniei, regele Fuad al II-lea al Egiptului și regele Albert al II-lea al Belgiei. Tot aici au învățat și prințesa Marie-Chantal a Greciei, dar și șahul Iranului, Aga Khan.

Piscine de dimensiuni olimpice și poligon de tragere la cea mai scumpă școală din lume

Având în vedere că unele dintre cele mai cunoscute familii din Europa au învățat aici, nu este de mirare că Institutul Le Rosey are o taxă de școlarizare atât de mare. Prestigioasa școală a fost fondată în 1880 de către Paul Carnal.

Fiind singurul internat cu două campusuri, complexul este situat la marginea lacului Geneva. Elevii acestei școli elvețiene beneficiază de piscine de dimensiuni olimpice, poligon de tragere, terenuri de tenis, un centru ecvestru, dar și de o sală de concerte. În plus, în campusul de iarnă Gstaadt, elevii își petrec după-amiaza la schi.

Deși facilitățile oferite de Institut le Rosey sunt impresionante, raportul dintre profesori și elevi este mult mai impresionant. Mai exact, aici există un număr de 150 de dascăli la 420 de studenți. Așadar, având în vedere că o clasă medie are sub 10 elevi, înseamnă că fiecare dintre aceștia primește atenția cuvenită.

Cea mai scumpă școală din lume
Unde se află Institut Le Rosey, cel mai scump internat din lume

Instituție „deschisă” la nivel internațional

Deși 10% din elevi pot proveni din orice colț al lumii, costurile școlarizării asigură că numai cei mai străluciți urmași ai celor mai bogate familii din lume sunt acceptați. După cum spuneam, cea mai scumpă școală din lume are 420 de locuri disponibile pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Cu toate acestea, 30 dintre studenți ajung să fie înscriși pentru că părinții lor sunt profesori aici. Doar trei elevi primesc burse, iar restul trebuie să achite taxa anuală uriașă.

Totuși, taxa anuală de școlarizare nu asigură doar accesul la educație și facilități, ci și banii de buzunar, însă aceștia sunt administrați de personal. Pentru a ne putea da seama cât de scumpă este această școală, trebuie să luăm în calcul faptul că Eton, cel mai prestigios internat din Marea Britanie, percepe mai puțin de jumătate din taxa pe care o percepe Institut Le Rosey.