Home » Life & Style » Timp liber » Cea mai tânără miliardară din America. A întrecut-o pe Kylie Jenner

Cea mai tânără miliardară din America. A întrecut-o pe Kylie Jenner

Alexandru Cazacu / 12.07.2022, 10:12

La doar 34 de ani, Rihanna are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari. Astfel, celebra cântăreață a devenit cea mai tânără femeie miliardară din Statele Unite, după ce le-a detronat pe Kylie Jenner, Beyonce și Taylor Swift. Cum și când a devenit atât de bogată Rihanna, puteți afla în continuarea acestui articol.

Rihanna, cea mai tânără miliardară din Statele Unite ale Americii

Acum, Rihanna are tot ce își dorește, însă faimoasa artistă nu a crescut într-un mediu luxos. Ea sa născut în Barbados, într-o familie modestă. În caz că nu știați, cea mai tânără miliardară din America a renunțat la școală pentru a se dedica marii sale pasiuni, muzica.

Atât din muzică, cât și din alte afaceri, Rihanna a reușit să facă o avere impresionantă, la doar 34 de ani. Conform clasamentului Forbes, celebra artistă este urmatp de Kylie Jenner (600 milioane de dolari), Taylor Swift (570 milioane de dolari) și Beyonce, cu o avere estimată la 450 milioane de dolari.

Totuși, în topul general, Rihanna se clasează pe locul 21, sub Kim Kardashian (1,8 miliarde de dolari) și Oprah Winfrey (2,6 miliarde de dolari). Cu toate acestea, Rihanna este primul miliardar din Barbados, potrivit Uniland.

Ce afaceri are Rihanna

Deși mulți ar putea crede că averea artistei vine din muzică, cei mai mulți i-a făcut din afacerile sale (Fenty Beauty, Fenty Skin și Savage X Fenty). Deși a cunoscut un succes enorm, Rihanna susține că nu își dorește să fie pusă pe un piedestal și că vrea să rămână cu picioarele pe pământ.

„Este înfricoșător. Mă gândesc la asta tot timpul. Mă sperie când piedestalul intră în joc și oamenii te pun acolo sus. Vreau să fiu cu picioarele pe pământ”, a spus celebra artista.

Cea mai tânără miliardară din Statele Unite ale Americii. Rihanna a întrecut-o pe Kylie Jenner
Cea mai tânără miliardară din Statele Unite ale Americii. Rihanna a întrecut-o pe Kylie Jenner

În urmă cu aproximativ trei ani de zile, Rihanna a declarat pentru jurnaliștii de la The New York Time că cea mai mare mulțumire a sa este că poate oferi din banii pe care îi are și celor mai puțin norocoși.

„Banii mei nu sunt pentru mine. Este vorba despre gândul că pot ajuta pe altcineva. Lumea te poate face să crezi cu adevărat în lucrurile greșite și să te facă să ratezi, cu adevărat, sensul vieții, care este cel de a fi în viață”, spunea la vremea respectivă Rihanna.

Artista a luat premiul Harvard pentru acte de caritate

În 2012, Rihanna a lansat un fond de filantropie, Fundația Clara Lionel (CLF). Acesta își propune să „susțină și să finanțeze inițiative inovatoare de educație și rezistență la schimbările climatice”, potrivit site-ului său.

Într-una dintre primele sale inițiative, care a fost lansată la un an după începerea fundației, artista a strâns 60 de milioane de dolari pentru femeile și copiii afectați de HIV/SIDA, prin vânzări de la linia sa de rujuri MAC Cosmetics. În luna ianuarie, CLF s-a asociat cu inițiativa #SmartSmall a co-fondatorului Twitter, Jack Dorsey, pentru a dona 15 milioane de dolari la 18 grupuri diferite de justiție climatică.