Home » Life & Style » Timp liber » Cel mai înalt om care a trăit vreodată. Sfârșitul tragic al lui Robert Wadlow. De ce s-a stins din viață la doar 22 de ani

Cel mai înalt om care a trăit vreodată. Sfârșitul tragic al lui Robert Wadlow. De ce s-a stins din viață la doar 22 de ani

Alexandru Cazacu / 05.07.2021, 09:03

Poate părea incredibil, însă, la începutul secolului al XX-lea s-a născut un bărbat, care la vârsta de doar 8 ani de zile, a ajuns să aibă 1,80 metri înălțime. Haideți să vedem cine a fost Robert Wadlow, cel mai înalt om din lume.

Sfârșitul tragic al lui Robert Wadlow, cel mai înalt om care a trăit vreodată

Născut pe 22 februarie 1918, în Alton, Illinois, Robert Pershing Wadlow  a fost un copil normal la naștere, cântărind la 3,6 kilograme. Cu toate acestea, el a început să crească extrem de repede, la șase luni, cântărind în jur de 14 kilograme. Ei bine creșterea sa rapidă a continuat, iar atunci când a împlinit 8 ani, Robert a ajuns să cântărească 77 de kilograme și avea nu mai puțin de 1,80 metri. El a mai avut frați, însă aceștia nu au avut astfel de probleme de creștere.

Un an mai târziu, viața tânărului Wadlow avea să se schimbe complet. Din cauza staturii neobișnuite, el a intrat în vizorul presei americane, devenind un subiect senzațional pentru acea perioadă. Așadar, locuința familiei Wadlow a început să fie vizitată din ce în ce mai des de jurnaliștii din Statele Unite, care doreau articole exclusive despre ”micul gigant”, cum a fost numit.

Robert Wadlow, foarte iubit de americani

Din fericire, Robert s-a născut într-o comunitate foarte protectoare. Deși în copilărie era la fel de înalt precum un adult, atât familia cât și ceilalți locuitori din micul orășel american au încercat să îi ofere tânărului o copilărie normală. Cel mai înalt om din lume a avut o copilărie fericită, bucurându-se de toate activitățile de care aveau parte și ceilalți copii de vârsta lui. A jucat în piese de teatru de la școală, a fost cercetaș, adică a fost un copil normal din acest punct de vedere.

Pe când avea 13 ani, Robert s-a alăturat organizației Boy Scouts, fiind cel mai mare membru din lume al acesteia. El avea o înălțime de 2,43 metri și nu mai puțin 122 de kilograme. Chiar și în adolescență, Robert Wadlow  avea interese tipice pentru băieții de vârsta sa, fiind un elev conștiincios, cu note peste medie.

Robert a absolvit liceul în 1936, după care s-a înscris la Colegiul Shurleff, dorind să obțină o diplomă în drept. Deși Robert Wadlow a primit o bursă la Colegiul Shurleff din localitate, el a fost nevoit să renunțe după un an, din cauza dificultăților cu care se deplasa dintr-o clădire în alta, mai ales în sezonul rece când era gheață pe jos.

Cine a fost cel mai înalt om care a trăit vreodată
Robert Wadlow, cel mai înalt om care a trăit vreodată

Problemele cu picioarele i-au grăbit sfârșitul

În ultima parte a vieții sale, pentru a se deplasa, Robert a avut nevoie de o cârjă, pentru că pe picioarele sale se lăsa o presiune foarte mare din cauza dimensiunii corpului. Ei bine, picioarele lui Robert Wadlow i-au făcut mai multe probleme, tânărul fiind tratat în anii ’30. Acesta a primit tratament de cinci ori pentru infecții și oase rupte.

Cu toate că doctorii din Michigan au menținut un contact permanent cu cei de la Spitalul Barnes, care aveau toate antecedentele medicale ale lui Robert, din nefericire nu au putut face prea multe pentru tânărul Robert, care a decedat în dimineața zilei de 15 iulie 1940, când toate publicațiile din Statele Unite anunțau că gigantul din Alton a murit din cauza unei infecții la picior.

Așadar, după cum au confirmat și cei de la Cartea Recordurilor, Robert Pershing Wadlow a fost cel mai înalt om din istorie. Înainte de a se stinge din viață, la vârsta de 22 de ani, acesta avea o înălțime de 2,72 metri și cântărea 199 de kilograme. Cu toate că a ajuns la această incredibilă înălțime, el nu dădea semne că s-ar opri din creștere, potrivit adevărul.ro.