Home » Life & Style » Timp liber » Cel mai izolat trib din lume. Motivul pentru care accesul în acest loc a fost interzis

Cel mai izolat trib din lume. Motivul pentru care accesul în acest loc a fost interzis

Alexandru Cazacu / 02.08.2021, 11:51
Cel mai izolat trib din lume. Motivul pentru care accesul în acest loc a fost interzis

Cu toate că s-a ajuns la un nivel tehnologic extraordinar, există încă unele grupuri de oameni foarte izolate care nu au contact cu lumea exterioară. Hai să vedem care este cel mai izolat trib din lume și ce pățesc cei care le încalcă teritoriul.

Cel mai izolat trib din lume. Motivul pentru care este ilegal să le vizitezi insula

Mai exact, este vorba despre tribul Sentinelese din insulele Andaman de nord, din India. Acest grup de oameni indigen se separă de restul lumii de mii de ani. Acesta nu este chiar un lucru rău, având în vedere că nu sunt expuși bolilor străinilor sau stilului lor de viață agresiv și distrugător. Ba chiar mai mult de atât, autoritățile din India recomandă lumii civilizate să evite contactul cu nativii, însă, din păcate, nu toți au ținut cont de acest lucru. Hai să vedem ce au pățit aceștia.

Se pare că mai mulți cercetători au încercat să intre în contact cu oamenii din din acest trib. Ei bine, cele mai multe astfel de încercări s-au sfârșit tragic. Mai exact, în anii ’80, mulți băștinași și-au pierdut viața în timpul micilor bătălii pe care le-au purtat cu intrușii. Cu toate acestea, în alte ocazii, intrușii au fost cei care au avut de suferit din cauza curiozității lor, potrivit clickpentrufemei.ro.

Tribul care nu beneficiază de avantajele lumii civilizate

Potrivit experților, acest trib trăiește pe insulă de mai bine de 60.000 de ani fără să beneficieze de avantajele lumii civilizate. Ba chiar se pare că stilul de viață al indigenilor nu s-a schimbat prea mult, în tot acest timp. Chiar și limba pe care o vorbesc este cât se poate de privată. Se pare că nici măcar triburile vecine n-o cunosc.

”Nimeni nu vorbește limba Sentinelese în afara lor. E imposibil de comunicat cu ei”, explică Dharmendra Kumar, șeful poliției din Andaman.

Cel mai izolat trib din lume. Motivul pentru care este ilegal să le vizitezi insula
Cel mai izolat trib din lume. De ce este ilegal să le vizitezi insula

Pe de altă parte, această izolare le salvează viață celor din tribul Sentinelese, deoarece sistemul lor imunitar nu este obișnuit cu bacteriile și virușii din lumea modernă. Mai mult de atât, chiar și o banală strângere de mână sau un strănut le poate fi fatal.

”Izolarea i-a făcut pe aceștia extrem de vulnerabili. Ei nu au imunitate nici măcar pentru simplele noastre răceli sau gripe”, susține analistul Sophie Grig.

Cum trăiesc oamenii din tribul Sentinelese

În ciuda faptului că nu se știu foarte multe lucruri despre ei, specialiștii sunt de părere că acești oameni trăiesc în principal cu ajutorul vânătorii și al culesului de fructe. De asemenea, nativii se hrănesc cu carne și pește, pe care le gătesc chiar dacă nu știu să facă focul. Acești oameni folosesc bucățile de metal găsite pe mal pentru a-și construi armele folosite la vânătoare.

Cel mai probabil vă întrebați cum reușesc să gătească da nu știu să aprindă focul. Ei bine, aceștia așteaptă să lovească fulgerul, iar apoi mențin focul aprins cât pot de mult. De asemenea, se pare că cei din tribul Sentinelese nu dețin cunoștințe în ceea ce privește agricultura. Totodată, ei nu scriu și nu citesc, dar știu doar să adune câte două lucruri, nu mai mult, definind orice depășește cantitatea de două sau doi ca fiind ”mult”.