Home » Life & Style » Timp liber » Chrislamul, noua religie care a terorizat lumea. Adepții plătesc chiar și cu viața

Chrislamul, noua religie care a terorizat lumea. Adepții plătesc chiar și cu viața

Violeta Badea / 05.02.2021, 09:52
Chrislamul, noua religie care a terorizat lumea. Adepții plătesc chiar și cu viața

Chrislamul, noua religie care a terorizat lumea. Adepții plătesc chiar și cu viața. Papa Francisc a găzduit la Vatican adunarea  „Întâlnire de rugăciune pentru Pace în spiritul Assisi”. Aici au fost prezenți  Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, rabinul-șef al Franței, Haim Korsia, secretarul general al Comisiei Superioare de Fraternitate, musulmanul Mohamed Abdelsalam Abdellatif, și budistul Shoten Minegishi, în calitate de director al Institutului pentru Dialog Interreligios. Totul pentru o religie unică în lume. Da, ai auzit bine! Chrislamul este noua religie a globalizării.

Chrislamul, noua religie care a terorizat lumea

Reuniunea de la Vatican a avut loc pe data de 20 octombrie 2020, iar sloganul a fost  „Nimeni nu este salvat singur – pace și fraternitate”. La adunare au asistat patriarhul ortodox Bartolomeu, dar și alți liderii creștini, iudaici, budiști și musulmani, și cu toții s-au rugat pentru pace.

Aceasta nu a fost prima inițiativă a lui Francisc I. Liderul de la Vatican și-ar fi dorit să facă o astfel de reuniune încă de pe data de 14 mai, dar atunci nu l-a onorat nimeni cu prezența. În urmă cu câțiva ani părea imposibilă o astfel de religie mixtă iude-islamo-creștină. Însă, acum nimic nu mai pare de necrezut. Mai ales că Catolicismul s-a unit cu Islamul în anul 2019. Atunci a pornit practic instaurarea noii religii mondiale.

Liderii religioși ai lumii s-au rugat impreuna
Liderii religioși ai lumii s-au rugat impreuna

ONU susține Chrislamul

În momentul în care Papa Francisc și-a dorit să cheme toate cultele într-o rugăciune comună pentru „reflecție, speranță și credință” în data de 14 mai. Organizația Națiunilor Unite (ONU) a susținut adunarea și l-a felicitat pe liderul de la Vatican.

Sub ștampila ONU, „Documentul privind fraternitatea umană pentru pacea mondială și conviețuirea împreună” capătă greutate, dar mai ales legitimitate. În luna februarie a anului 2019, la Abu Dhabi, Papa Francisc a semnat acest document de înfrățire, iar la eveniment a participat și Marele Imam al al-Azharului, șeicul Ahmed el-Tayeb.

După un an, liderii religioși din toată lumea s-au adunat să se roage lui Dumnezeu pentru a salva omenirea de pandemira provocată de coronavirus. ONU a propus ca data de 14 mai să fie o zi de rugăciune comună. Numele „Chrislam” nu este o alegere întâmplătoare. Acesta face referire la  creștinismul romano-catolic cu islamul și iudaismul apostat. Organizația Națiunilor Unite i-a găsit și un nume oficial: Inițiativa Credințelor Avraamice. De asemenea, religia are și o conducere numită: Înaltul Comitet al Fraternității Umane.

 „Am acceptat propunerea Înaltului Comitet al Fraternități Umane, astfel încât credincioșii tuturor religiilor se vor uni spiritual pe 14 mai într-o zi de rugăciune, post și fapte de caritate pentru a-L implora pe Dumnezeu să ajute omenirea să depășească pandemia de coronavirus.”, a declarat Secretarul General al ONU, António Guterres, citat de national.ro.

Cum a decurs rugăciunea creștinilor

Prima rugăciume a Chrislamului a avut loc pe data de 20 octombrie 2020, în Bazilica Sfânta Maria a Altarului Cerurilor, din Roma. Evenimentul l-a avut în frunte pe Papa Francisc și au fost prezenți și cei menționați mai sus. Apoi, în Piața Capitoliului, Papa Francisc și invitații sau asistat la o ceremonie comună, în prezența oamenilor adunați.

Toți credincioșii lumii au aprins împreună o lumânare care simboliza pacea în lume. Și s-a ținut n minut de reculegere în memoria victimelor Covid-19. „Rugăciunea pentru pace” a reprezentat prima parte a Întâlnirii inter-religioase de la Roma și s-a ținut separat pentru fiecare religie, în diferite locuri de cult și în alte locații, pentru a se putea face ritualul specific. Momentul care a atras atenția a fost atunci când Papa Francis l-a numit „fratele meu” pe  patriarhul Bartolomeu.

„Lecția recentei pandemii, să fim onești, este aceea a conștientizării faptului că o întreagă comunitate mondială navighează într-o barcă unde dacă îi este rău unuia, le este rău tuturor. Să ne amintim: nimeni nu se salvează singur, ne putem salva numai împreună”, a declarat Papa Francisc.