Home » Life & Style » Timp liber » 5 dintre cei mai inteligenți copii din lume. Cum au demonstrat că sunt mici genii și ce plănuiesc să facă

5 dintre cei mai inteligenți copii din lume. Cum au demonstrat că sunt mici genii și ce plănuiesc să facă

Alexandru Cazacu / 02.06.2021, 14:15
5 dintre cei mai inteligenți copii din lume. Cum au demonstrat că sunt mici genii și ce plănuiesc să facă

Există în lume copii care dau dovadă de o inteligență extraordinară chiar de la vârste foarte fragede. Noi vă spunem care sunt unii dintre cei mai inteligenți copii din lume, cum au demonstrat aceștia că sunt genii, dar și ce planuri de viitor au.

Unii dintre cei mai inteligenți copii din lume

La vârsta la care majoritatea copiilor abia leagă unele fraze în limba maternă, unii copii-minune învață limbi străine sau fac lucruri care depășesc chiar și capacităților unor adulți. Un start-up din Palo Alto, California a descoperit câțiva copii cu o inteligență incredibilă. Iată care sunt aceștia.

Karina Oakley

La vârsta de doar 3 ani, Karina Oakley din Surrey, Marea Britanie, a fost dusă dă către mama sa Charlotte la un psiholog din Londra, pentru un test de IQ. ”Karina are un aer neobişnuit de maturitate pentru cineva atât de tânăr”, spunea atunci profesorul Joan Freeman, sugerând că fetița avea un IQ de 160 (acelaşi ca Stephen Hawking şi ca 0,03% dintre copiii de vârsta ei), potrivit clickpentrufemei.ro.

Dylan Toh

Încă de când era foarte mic, setea de cunoaștere a lui Dylan Toh era nemărginită. Fiind plictisit de programa şcolară de matematică, Dylan a căutat în toate bibliotecile locale materiale de citit mai provocatoare. Ulterior, Ministerul Educaţiei din Singapore a aprobat cererea pentru accelerarea matematicii, iar Dylan a luat lecţii de la un profesor de liceu, studiind materiale mult mai avansate decât cele pentru copii de 12 ani.

În timp ce căuta pe internet probleme de matematică mai provocatoare, tânărul a descoperit o organizaţie cu ajutorul căreia a găsit un alt profesor, de la Universitatea din Michigan. În timpul sesiunilor, Dylan Toh a studiat algebra liniară abstractă şi a demonstrat abilităţi care l-ar plasa la cel mai înalt nivel de oferte de burse la universităţile americane de nivel superior. La acea vreme, tânărul se antrena pentru competiții de robotică și matematică.

Unii dintre cei mai inteligenți copii din lume
Unii dintre cei mai inteligenți copii din lume

Farrell Wu

Potrivit sursei citate, Farrell Wu a început să facă matematică de la un an. Mai mult de atât, acesta a citit o enciclopedie în timp ce aştepta ca părinţii să-l ia de la şcoală. La vârsta de doar 12 ani, tânărul Farrell s-a clasat pe locul al treilea la olimpiada de matematică din Filipine. În anul 2013, a întâlnit un profesor de matematică de la Universitatea din Michigan şi a urmat sesiuni de îndrumare privată pentru a studia algebra liniară la nivel de licenţă. La acea vreme, Farrell Wu își dorea să urmeze o carieră în domeniul investiţiilor bancare.

Meghan Ward

Fiica lui Paului și Rory Ward, Meghan avea doar 10 ani când a inventat brelocul anti-fumat. Ea trebuia să realizeze un afiş anti-fumat pentru un proiect şcolar. În timp ce pregătea afișul, fetei i-a venit ideea de a crea mai degrabă o pereche de plămâni care să conţină colorant alimentar maro. Acesta trebuia să scoată în evidență cantitatea de gudron pe care un fumător adună după ce fumează patru pachete de ţigări.

Phoebe Cai

Deși avea doar 15 ani, Phoebe Cai făcea deja cercetări la nivel de colegiu, care au ajutat la analiza datelor unui proiect de cercetare de la Universitatea din Pennsylvania. De asemenea, Phoebe s-a clasat pe locul 8 la concursul pentru Premiul de Matematică pentru Fete de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), fiind medaliată cu bronz. Tânăra Phoebe Cai s-a calificat și la Olimpiada Matematică a Statelor Unite ale Americii fiind membru al echipei Lehigh Valley Fire, care a câştigat primul loc la competiţia de matematică a Universităţii Princeton în anul 2012.