Home » Life & Style » Timp liber » Cine a fost Petrache Lupu, „românul care a vorbit cu Dumnezeu”. Mesajul incredibil pe care i l-ar fi transmis

Cine a fost Petrache Lupu, „românul care a vorbit cu Dumnezeu”. Mesajul incredibil pe care i l-ar fi transmis

Alexandru Cazacu / 06.06.2022, 10:14

Născut la 12 octombrie 1907, în localitatea Maglavit din Dolj, Petrache Lupu a fost un cioban obișnuit. Viața avea să i se schimbe în anii 1930, când a devenit cunoscut în toate colțurile țării. Românul susținea că a vorbit cu Dumnezeu într-o pădure de lângă satul în care locuia. Haideți să vedem cum a ajuns să comunice un simplu cioban cu Dumnezeu și ce mesaj i-ar fi transmis.

Petrache Lupu, „românul care a vorbit cu Dumnezeu” sau „Sfântul de la Maglavit”

În 1935, Petrache, care avea unele deficiențe de vorbire, spunea că a vorbit cu Dumnezeu „La Buturgi”, o pădurice din apropierea localității în care trăia. Se pare că Tatăl Ceresc i-a transmis ciobanului din Maglavit un mesaj ce avea să-l împartă cu milioane de oameni din întreaga lume. Conform spuselor sale, oamenii trebuiau să se întoarcă la credință, în caz contrar vor avea parte de suferințe.

Se pare că Petrache Lupu suferea de unele probleme psihice și avea, după cum spuneam, tulburări de vorbire. Chiar și așa, oamenii l-au crezut, iar mulți pelerini au luat cu asalt micul sat din Dolj. „Sfântul de la Maglavit”, cum îi mai spuneau unii, se întâlnea cu „Moșu” în pădurice și discuta, primind învățături. Apoi, acest bătrân a fost identificat ca fiind chiar Dumnezeu.

Spre uimirea tuturor, Petreache Lupu a început să vorbească din ce în ce mai clar și susținea că Dumnezeu i s-a arătat trei vineri consecutiv. Mai exact, este vorba despre zilele de 31 mai, 7 și 14 iunie 1935. În locul unde a avut loc prima întâlnire cu Divinitatea, ciobanul din Maglavit a săpat o fântână, iar alături de aceasta a ridicat o cruce de lemn.

Petrache Lupu, „românul care a vorbit cu Dumnezeu”
Petrache Lupu, „românul care a vorbit cu Dumnezeu”

Întâlnirea cu Regele Carol al II-lea

Credincioșii se îngrămădesc să în sătucul din Oltenia, acesta devenind un adevărat loc de pelerinaj, cu toate că nu era declarat cu acte în regulă. De fapt, în perioada următoare, după 1953, aproximativ 2 milioane de oameni au ajuns la Maglavit.

Ei bine, opiniile erau împărțite, iar notorietatea ciobanului a ajuns enormă. Ba chiar mai multe de atât, Petrache Lupu a ajuns chiar la Castelul Peleș, fiind invitat chiar de către regele Carol al II-lea. În plus, Mareșalul Ion Antonescu l-a luat pe front. Se pare că Petrache i-ar fi prezis acestuia înfrângerea și că „din steaua mare care vine de la Răsărit va curge mult sânge pe pământul ăsta”.

Petrache Lupu, „ciobanul care a vorbit cu Dumnezeu”

În timp ce se îndreptau cu trenul spre Băile Olănești, doi jurnaliști au auzit povestea ciobanului care vorbea cu Dumnezeu. Fiind de părere că ar putea scrie un articol de senzație, ziariștii au schimbat traseul și au ajuns la Maglavit.

După ce au primit exclusivitatea preotului paroh, cei doi jurnaliști evrei s-au întors în Capitală și au reușit să facă senzație. Articolul publicat în cotidianul de stânga „Dimineața” urma să stârnească una dintre cele mai celebre dispute religioase de la acea vreme.

Fiind convins de corectitudinea evenimentelor prezentate în ziarul Dimineața, preotul din sat s-a adresat și cotidianului „Curentul”, pentru ca jurnaliștii să vină să facă un reportaj. După cum spuneam, Petrache era un cioban simplu fără carte, iar acest lucru a trezit unele suspiciuni științifice.

Totuși, el a fost declarat sănătos din punct de vedere psihic. În timp ce unii oameni erau de părere că Petrache este doar un nebun, alții îl vedeau ca pe un sfânt. El a decedat în anul 1994, din cauze naturale, iar alături de el se afla nepotul său.