Home » Life & Style » Timp liber » Cine a fost tatăl lui Osama bin Laden, câți copii a avut și cum a murit de fapt. Detalii mai puțin cunoscute

Cine a fost tatăl lui Osama bin Laden, câți copii a avut și cum a murit de fapt. Detalii mai puțin cunoscute

Alexandru Cazacu / 03.08.2021, 13:05
Cine a fost tatăl lui Osama bin Laden, câți copii a avut și cum a murit de fapt. Detalii mai puțin cunoscute

După atentatele de la 11 septembrie din New York, Osama bin Laden a devenit cea mai căutată persoană din lume. Ei bine, până la urmă el a fost prins și omorât de soldații americani. Cu toate acestea, nu sunt mulți cei care știu că tatăl lui Osama bin Laden a fost șeicul Mohammed bin Laden, un personaj controversat cu foarte mulți bani.

Cine a fost tatăl lui Osama bin Laden

De asemenea, mai puțin cunoscut este faptul că familia bin Laden este una dintre cele mai bogate din Orientul Mijlociu. Afacerile membrilor familiei sunt concentrate atât în Arabia Saudită, cât și în Elveția. Ei bine, după atentatele teroriste de la 11 septembrie, majoritatea celor din familie s-au refugiat în Elveția, dezvoltându-și afacerile pe care le dețineau aici.

Sheikh Mohammed Bin Laden, tatăl lui Osama bin Laden, a fost un imigrant yemenit. El a fost căsătorit de nu mai puțin de 22 de ori și a avut aproximativ 50 de copii. Acesta a trăit în cea mai mare parte a vieții sale în Arabia Saudită, reușind să ridice un adevărat imperiu financiar. De asemenea, el a avut relații foarte bune cu familia regală saudită.

Cine a fost tatăl lui Osama bin Laden, câți copii a avut și cum a murit de fapt
Cine a fost tatăl lui Osama bin Laden, câți copii a avut și cum a murit de fapt

Tatăl lui Osama bin Laden, decedat într-un accident de avion

Ei bine, șeicul Mohammed bin Laden a murit într-un accident aviatic, în 1967, iar afacerile familiei au fost preluate de Osama Salem, unul dintre fiii săi, care a dezvoltat și mai mult imperiul tatălui său. Ba chiar a avut afaceri și cu fostul președinte George W. Bush, prin intermediul unui asociat comun, James Bath.

Cu toate acestea, în anul 1988, Salem a murit de asemenea într-un accident de avion. Acesta a fost înlocuit la conducerea afacerilor de către fratele său, Bakr. Este important să menționăm faptul că, peste 12 rude ale lui bin Laden, frați si cumnați, fac parte din board-ul SBG, o companie estimată la câteva miliarde de dolari. Compania mamă a clanului bin Laden are acțiuni la Microsoft și Boeing, iar prin filiala din Geneva vinde armament.

Se pare că niciun membru al familiei nu i-a călcat pe urma lui Osama bin Laden, cu toate că Hamza, cel mai mic dintre frați, pare a avea o afinitate pentru terorism, acesta din urmă filmându-se de mai multe ori când striga moarte Occidentului și celor care îi atacă tatăl.

Nepoata lui bin Laden, model și cântăreață

Yeslam, unul dintre frații vitregi a lui Osama, locuiește de mai mulți ani la Geneva și chiar a dobândit cetățenie elvețiană. Ei bine, una dintre fiicele sale, Wafah Dufour, a pozat aproape goală într-o revistă pentru bărbați.

Ea s-a născut în statul California din SUA, iar mama sa este elvețiancă. Când unchiul său Osama a decis să atace mai multe obiective pe teritoriul Statelor Unite, în 2001, Wafah Dufour studia dreptul la Universitatea Columbia. Ei bine, au trecut de atunci aproape 20 ani. Între timp, nepoata lui bin Laden a pozat în lenjerie în GQ magazine și chiar a încercat să devină și cântăreață, potrivit click.ro.