Home » Life & Style » Timp liber » Cine este Lia, soția Prințului Paul de România. Ce făcea înainte să devină „prințesă“

Cine este Lia, soția Prințului Paul de România. Ce făcea înainte să devină „prințesă“

Alexandru Cazacu / 30.06.2022, 15:21

Născut la Paris, pe data de 13 august 1948, Paul-Philippe Lambrino este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino și al lui Hélène Henriette Naravitzine, prima soție a acestuia. Din punct de vedere biologic, el este nepotul lui Carol al II-lea, însă nu a fost recunoscut de șeful Casei Regale române ca principe sau Alteță Regală. Dar cine este Lia, soția Prințului Paul de România. Iată ce făcea înainte să devină „prințesă”.

Cine este Lia, soția Prințului Paul de România

Născută la 23 februarie 1949, Lia Georgia Triff a venit pe lume în Statele Unite ale Americii. Mama sa era de origină română, iar tatăl său american. La vârsta de 25 de ani, ea s-a căsătorit cu Melvin Belli, un un celebru avocat american. La vremea respectivă Belli avea 64 de ani, însă era foarte bogat.

Ba chiar mai mult de atât, Melvin Belli a intermediat tratativele dintre Coreea de Nord și URSS, după ce, în 1983, un avion de luptă sovietic a doborât un aparat de linie coreean. Căsnicia celor doi a durat 16 ani și se spune că a fost plină de peripeții. Din peisaj nu au lipsit orgiile sexuale și petrecerile cu cocaină, potrivit okmagazine.ro.

Așadar, după cei 16 ani de mariaj, Lia a decis că a venit vremea să divorțeze. Ulterior, ea a fost acuzată de fostul său soț că l-ar fi înșelat cu un episcop, dar și cu o femeie. Cei doi au o fiică care, în 1998, a acuzat-o pe mama sa că ar fi cheltuit 90.000 de dolari dintr-un fond creat pentru studiile ei. Divorțul s-a finalizat în 1988.

Cum l-a cunoscut pe Paul Lambrino

Lia l-a întâlnit pe Paul Lambrino la o gală UNICEF, iar în 1996 a devenit doamna Lambrino. Nunta a fost oficiată la Mănăstirea Cașin. În 2010, la București, a venit pe lume fiul acestora, Carol Ferdinand, botezat după foștii regi ai României și înaintașii lui Paul, Ferdinand I și Carol al II-lea, scrie sursa citată.

De-a lungul anilor, Lia și-a sprijinit soțul în toate acțiunile sale de „revendicare a averii”. Intrând fraudulos în posesia Pădurii Snagov și a Fermei Regale Băneasa, acesta a păgubit statul român cu peste 135 milioane de euro. Pentru asta Paul-Philippe Lambrino a primit o condamnare de 3 ani și 4 luni de închisoare.

Nepotul regelui Carol al II-lea a cerut un număr de 50 de castele și clădiri istorice și peste 600 de kilometri pătrați de terenuri. Toate aceste proprietăți au aparținut Familiei Regale a României, însă nici măcar Regele Mihai nu le-a revendicat, el fiind moștenitorul de drept al acestora.

Cine este Lia, soția Prințului Paul de România
Cine este Lia, soția Prințului Paul de România

Unde a ajuns acum Lia, soția Prințului Paul de România

În primăvară circula un alt zvon despre soții Lambrino, urmăriți pentru trafic de influență și spălare de bani, pentru a obține retrocedarea unor terenuri din Ilfov fără a avea dreptul. Se pare că, din cauza neplății ratelor, Lia a fost nevoită să părăsească casa din Centrul Vechi a Capitalei. Astfel, ea a ajuns să locuiască într-un hotel din București.

În prezent, ea ar fi împreună cu fiul său la Londra. Se pare că, pentru a-și scoate fiul din țară fără documentele necesare de la cel de-al doilea părinte a acestuia, Lia și-ar fi dat în judecată soțul.