Home » Life & Style » Timp liber » Care ar fi adevărata miză a războiului Rusia-Ucraina. Ce se urmărește de fapt, în opinia lui Sorin Ovidiu Vîntu

Care ar fi adevărata miză a războiului Rusia-Ucraina. Ce se urmărește de fapt, în opinia lui Sorin Ovidiu Vîntu

Alexandru Cazacu / 07.03.2022, 18:27
Care ar fi adevărata miză a războiului Rusia-Ucraina. Ce se urmărește de fapt, în opinia lui Sorin Ovidiu Vîntu

În cadrul unui video postat pe pagina sa de Facebook, Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit despre conflictul militar dintre Rusia și Ucraina. Haideți să vedem care ar fi adevărata miză a războiului Rusia-Ucraina, potrivit omului de afaceri. „Fiecare glonț tras în Ucraina este o palmă la adresa americanilor”, spune Sorin Ovidiu Vîntu.

Care ar fi adevărata miză a războiului Rusia-Ucraina

În cadrul intervenției video postată pe pagina sa de Facebook, omul de afaceri susține că Rusia doar ripostează la presiunile Statelor Unite. Potrivit lui Sorin Ovidiu Vîntu, obiectivul lui Vladimir Putin nu este distrugerea Ucrainei, liderul de la Kremlin s-ar ridicat de fapt împotriva americanilor.

„Bătălia este pentru o lume multipolară. Putin s-a ridicat împotriva americanilor. Fiecare glonț, fiecare obuz care se trage în Ucraina este o palmă dată americanilor și a guvernelor „marionetă” pe care americanii le susțin”, a spus omul de afaceri.

De asemenea, Sorin Ovidiu Vîntu este de părere că Rusia are o putere militară colosală și „doar o minte necoaptă” poate crede că nu ar fi putut să ocupe Ucraina în cel mult două zile. Totodată, el spune că rușii nu și-au propus să dărâme Ucraina și că Volodimir Zelenski este marioneta SUA.

„Au sărit la bătaie contra americanilor (…). Zelenski, acest mare erou al Ucrainei, este un papagal, o marionetă a americanilor. Toți morții din războiul ăsta sunt și responsabilitatea lui, în egală măsura cu Putin!”, a spus Sorin Ovidiu Vântu.

Care ar fi adevărata miză a războiului dintre Rusia și Ucraina. Ce spune Sorin Ovidiu Vîntu
Care ar fi adevărata miză a războiului dintre Rusia și Ucraina. Ce se urmărește de fapt, în opinia lui Sorin Ovidiu Vîntu

Sorin Ovidiu Vîntu: „Suntem expuși războiului”

Pe lângă toate acestea, Sorin Ovidiu Vîntu a atras atenția că țara noastră este expusă războiului, deoarece autoritățile au permis ca armele trimise în sprijinul forțelor ucrainene să tranziteze România. În opinia omului de afaceri, făcând acest lucru, am devenit „ținta rușilor”.

Ba chiar mai mult de atât, el susține că liderul de la Kremlin nu va ezita să folosească armele nucleare, iar noi am putea fi una dintre ținte. În plus, Vîntu este de părere că tot ce se întâmplă în conflictul actual este de fapt „o propagandă împotriva rușilor”.

„La ora actuală, generație, suntem cu adevărat expuși războiului. Ca niște dobitoci ce suntem, nu noi, ăia care ne conduc. Am acceptat ca armele trimise de occidentali să tranziteze România. Orban nu a făcut-o, noi o facem, devenind astfel ținta rușilor. Este evident, generație, că Putin nu va evita să folosească arma atomică, iar noi suntem una dintre ținte”, a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Ce presupune legea marțială. Ucraina a adoptat-o încă din prima zi a conflictelor militare

Chiar din prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, președintele Zelenski a anunțat introducerea legii marțiale. Aceasta a fost a doua oară după Al Doilea Război Mondial când în Ucraina este instaurară legea marțială. Dar ce presupune legea marțială?

Concret, legea marțială este declarată atunci când o țară se află în stare de război, într-o perioadă gravă de criză sau în vreme de tulburări sociale grave. După ce a fost instituită, legea marțială restricționează libertățile civililor, dând instituțiilor din țara respectivă atribuții sporite. Este de fapt un sistem legal prin care în locul administrației civile, controlul este preluat de o autoritate militară.