Home » Life & Style » Timp liber » Cum a reușit Monica Tatoiu să își facă averea: „Am fost, până la 16 ani, un copil sărac”

Cum a reușit Monica Tatoiu să își facă averea: „Am fost, până la 16 ani, un copil sărac”

Alexandru Cazacu / 30.06.2022, 11:03

La 66 de ani, Monica Tatoiu are o viață de invidiat. Cu toate acestea, lucrurile nu au fost atât de roz și în tinerețea femeii de afaceri. O fire muncitoare, Monica a început să lucreze încă de la vârsta de 16 ani. După cum spune chiar ea, până la atunci a fost „un copil sărac”. Află în continuare cum a reușit să facă avere Monica Tatoiu.

Monica Tatoiu, despre dorința ei de a vedea lumea

Cu siguranță, mulți români o cunosc pe Monica Tatoiu încă de pe vremea când era director general al unei renumite companii de cosmetice. Acum, la cei 66 de ani ai săi, Monica trăiește o viață ca în povești și își petrece timpul liber călătorind prin lume.

Fosta femeie de afaceri și-a sărbătorit cea de-a 66-a aniversare în Franța, locul unde pare că se simte cel mai bine. În cadrul unui interviu, Monica Tatoiu a vorbit despre dorința ei de a vedea lumea și cum a început totul.

„Am fost până la 16 ani un copil sărac, dar bogat în vise construite din aventurile personajelor din cărțile care acopereau pereții unicei camere din apartamentul cu acces la bucătărie și toaletă. Excursiile cu școală au fost subiect de organizare cu luni înainte. Cadoul pe care mi l-am dorit la absolvirea liceului în 1975 a fost o excursie la Tbilisi.

Singură. În facultate am bătut țara cu autostopul, jucând done de bridge la intersecții de drumuri. Sentimentul de libertate, când am traversat granița spre Budapesta, în 1979, a fost imposibil de descris. Atunci mi-am propus să văd toată lumea câte zile o să îmi dea Domnul”, a declarat pentru ciao.ro, Monica Tatoiu.

Cum a reușit Monica Tatoiu să își facă averea
Cum a reușit Monica Tatoiu să își facă averea

Cum a reușit Monica Tatoiu să își facă averea

Fiind muncitoare din fire, Monica Tatoiu a început să lucreze de la o vârstă destul de fragedă. Așa se face că, în perioada 1995 – 2009, ea a ajuns să conducă afacerea de succes a companiei de cosmetice Oriflame. Împreună cu soțul său a investit 300.000 de euro, bani pe care i-a recuperat în doar jumătate de an.

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Monica Tatoiu a dezvăluit cum a ajuns să facă o avere impresionantă. De asemenea, femeia de afaceri a explicat de ce a ales să se retragă din afacere.

„În primii doi ani când am făcut profit un milion de lire sterline pe lună, nu știam cum e cu marfa. Era să-l bat pe directorul financiar când mi-a zis că a făcut profit un milion pe lună: „Unde sunt banii, în bancă?!”. „Păi, nu sunt”, „Aoleu, ni i-a furat?!”. Am fost cea mai profitabilă parte din grup fiindcă mi-a fost frică să nu se spună că românii fură.

Așa am fost educată, nu fur, sunt cinstită și sunt mai deșteaptă decât restul. Am avut complexul de premiant. Conduceam cu fluierul în gură. Fără să bat pe nimeni. Mi-a zis un general de securitate, de la SRI: „Doamna Tatoiu, vă iau șefă de personal la mine!”, povestea Monica Tatoiu.

În cadrul aceleași emisiuni, femeia de afaceri a dezvăluit și care a fost motivul pentru care s-a retras din afacere. Conform spuselor sale, a renunțat pentru că nu voia să semneze unele documente, prin care să trimită profitul în afara țării și să nu plătească TVA. Evident, Monica Tatoiu nu a fost de acord cu aceste lucruri.