Home » Life & Style » Timp liber » Cum arată și ce oferă singurul tren de 7 stele din lume. Experiența unică

Cum arată și ce oferă singurul tren de 7 stele din lume. Experiența unică

Alexandru Cazacu / 26.05.2022, 16:14

Unii ar putea fi de părere că o călătorie cu trenul este monotonă, însă cu siguranță își vor schimba părerea dacă vor călători cu acest tren din Japonia. Alcătuit din șapte vagoane, Kyushu Seven Stars este singurul tren de 7 stele din lume și oferă condiții de lux pentru pasagerii săi. Ba chiar mai mult de atât, cei care doresc să se plimbe cu acest „Orient Express” în varianta japoneză trebuie să își facă rezervare cu mult timp înainte.

Cum arată și ce oferă Kyushu, singurul tren de 7 stele din lume

Este cunoscut faptul că locuitorii Țării Soarelui Răsare ar face orice pentru a-și atrage turiștii și investesc sume enorme pentru a face acest lucru. Așa se face că, în 2013, niponii au pus pe șine singurul tren de 7 stele din lume. Mai exact, este vorba de Kyushu, care oferă o experiență cu adevărat unică tuturor pasagerilor săi.

Atunci când urci în Kyushu Seven Stars, poți spune că pășești într-o altă lume. Asta deoarece compania japoneză Japan Kyushu Railway Co., Ltd. a investit nu mai puțin de 30 de milioane de euro pentru a crea condiții de lux călătorilor.

Designul promovează eleganța și noblețea, îmbinând stilurile japoneze și occidentale. Cunoscut ca o navă de croazieră de lux pe uscat, Kyushu a plecat în prima sa călătorie pe data de 15 octombrie 2013. Interioarele de lemn și elementele clasice ale acestuia îți dau impresia că trăiești în alte vremuri.

De unde vine numele trenului

Zona Kyushu este formată din șapte prefecturi: Fukuoka, Nagasaki, Saga, Kumamoto, Oita, Miyazaki și Kagoshima, așa că Kyushu Seven Stars este și numele trenului care te poartă prin acestea. În plus, acest tren de lux te poartă spre cele șapte atracții principale ale insulei Khyushu (mâncare, istorie, cultură, izvoare termale, „centre de putere”, obiceiuri și peisaje. De asemenea, trenul are șapte vagoane și lasă cele șapte stele să-și merite numele.

 

Kyushu Seven Stars, singurul tren de 7 stele din lume
Kyushu Seven Stars, singurul tren de 7 stele din lume

 

Călătorie de lux cu Kyushu Seven Stars

Există nu mai puțin de 14 apartamente în tren, iar în vagoanele 3 și 7 există camere de oaspeți. Decorul clasic din lemn creează un spațiu confortabil, rafinat și combină stilurile occidentale cu cele japoneze. Toate vagoanele oferă confort de cea mai înaltă calitate și ospitalitate de primă clasă. Ba chiar mai mult de atât, fiecare cameră este dotată cu duș, toaletă și aer condiționat.

Primul vagon este un „lounge car” numit „Luna albastră”. Într-o atmosferă clasică japoneză, aici poți asculta muzică de pian și degusta un pahar bun de vin, în timp ce socializezi cu prietenii sau familia. Al șaptelea compartiment este o cameră de oaspeți de primă clasă.

Al doilea vagon este un restaurant, unde puteți gusta mâncăruri delicioase făcute cu ingrediente de sezon din Kyushu. Cei mai buni bucătari din regiune gătesc mese speciale pentru această călătorie.

În ceea ce privește costurile unei călătorii la bordul trenului de 7 stele, prețurile pornesc de la 321.000 yeni (2.400 de euro) și pot ajunge chiar și până la 800.000 yeni (6.000 euro) de persoană. Cu toate acestea, având în vedere condițiile oferite, merită să scoți din buzunar sumele respective.