Home » Life & Style » Timp liber » Cum se îngrijesc corect Crăciunița sau Cactusul

Cum se îngrijesc corect Crăciunița sau Cactusul

Violeta Badea / 10.04.2021, 19:00
Cum se îngrijesc corect Crăciunița sau Cactusul

Cum se îngrijesc corect Crăciunița sau Cactusul. Este cu siguranță una dintre plantele cele mai dăruite, în special în preajma sărbătorilor de iarnă. Vorbim despre Zygocactus-Schlumbergia sau cactusul de Crăciun. Există o varietate de culori de la alb, roz, roșu, purpuriu, violet până la galben, roz-portocaliu și auriu. Cactusul de Crăciun vă va face zilele mai frumoase și vă va încânta cu frumusețea lui. Dar cum putem să avem grijă de el ca să ne putem bucura de prezența lui cât mai mult timp?

De unde provine Crăciunița sau Cactusul

Atunci când primim în dar o floare ne bucurăm nespus de mult, dar apoi ne întrebăm ce presupune îngrijirea sa. Ei bine, în continuare vom încerca să lămurim toate aceste aspecte. Mai întâi de toate, să vedem de unde este originară această plantă minunată care încântă pe orice privitor.

Cactusul de Crăciun, cunoscut și sub denumirea de Schlumbergera, este o plantă originară din America de Sud, din Brazilia. Această floare deosebită are frunzeșe cărnoase şi nişte flori foarte delicate, cu o mare varietate de culori, fapt ce o face să fie foarte populară. Înflorirea Crăciunelului are loc iarna, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, de unde i se trage şi numele. De aceea reprezintă cadoul perfect pe care poți să-l oferi apropiaților în preajma sărbătorilor de iarnă.

Craciunita sau Cactusul
Craciunita sau Cactusul

Cum se îngrijesc corect Crăciunița sau Cactusul

Un lucru care o definește este faptul că înfloreşte doar dacă nu a fost mutată din locul iniţial timp de câteva luni. Acesta este motivul pentru care a primit denumirea de „nu mă deranja”. Îngrijirea acestei plante nu este complicată,astfel încât te poți bucura de florile sale destul de repede. Primul lucru pe care trebuie să-l cunoști despre această floare este acela că îi plac zonele răcoroase și umiditatea moderată. Solul potrivit pentru această floare trebuie să aibă o structură specifică pentru cactuşii obișnuiți. O soluţie alternativă ar fi combinarea în straturi în ghiveci a nisipului cu pământ de grădină.

De asemenea, această plantă nu trebuie udată foarte des, deoarece apa poate fi dăunătoare şi poate duce la putrezirea rădăcinilor. Astfel, pământul se udă doar când ajunge să fie prea uscat. Temperatura perfectă pentru Cactus este în jur de aproximativ 20 sau 22 de grade și nu trebuie lăsat niciodată în bătaia razelor de soare.

Dacă doriți să vă bucurați de aceste plante primăvara sau vara, atunci trebuie să știți că au nevoie de o cantitate mică de fertilizatori pentru plantele suculente. În schimb, în lunile reci de toamnă are nevoie de o perioadă de repaus, în care să aibă răcoare și 12 ore de întuneric pe zi, ca să se pregătească pentru înflorire în luna decembrie.

Crăciunelul va deveni înflorit complet după o perioadă de 10-12 săptămâni de la apariţia mugurilor, în acest fel vă puteți da seama în ce perioadă trebuie să faceți procedurile pe care vi le-am spus mai sus ca planta să înflorească în perioada dorită.

Reduceți udarea plantei timp de două săptămâni şi tăiaţi crenguţele, după ce se usucă florile Cactusului. Astfel, florea va căpăta o formă de tufă. Semn că veți avea o înflorire bogată frumoasă în anul următor.