Home » Life & Style » Timp liber » De ce să pui bicarbonat de sodiu în zeamă de lămâie. Amestecul are numeroase beneficii

De ce să pui bicarbonat de sodiu în zeamă de lămâie. Amestecul are numeroase beneficii

Violeta Badea / 30.03.2021, 15:01
De ce să pui bicarbonat de sodiu în zeamă de lămâie. Amestecul are numeroase beneficii

De ce să pui bicarbonat de sodiu în zeamă de lămâie. Amestecul are numeroase beneficii. Bicarbonatul de sodiu este un ingredient magic cu o listă impresionantă de beneficii pentru sănătatea corpului, este folosit și în arta gastronomiei, dar este recomandat și în multe tratamente de înfrumusețare. În acest material vei afla ce se întâmplă însă dacă amesteci praful minune cu lămâie.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în zeamă de lămâie

Bicarbonatul de sodiu are o serie de întrebuințări în gospodărie, în bucătărie sau în medicină. Lăsăm la o parte acum numeroasele efecte ale acestui praf miraculos, deoarece acestea au fost deja demonstrate de atâtea ori și vă propunem să faceți un amestec de bicarbonat de sodiu cu lămâie. Ceea ce veți obține este un adevărat leac, o comoară de aur pentru sănătatea organismului nostru. Iată la ce vă ajută!

De ce sa pui bicarbonat de sodiu in zeama de lamaie
De ce sa pui bicarbonat de sodiu in zeama de lamaie
  • Bicarbonat de sodiu și lămâie – tratează răceala și gripa

Această metodă este folosită încă din anul 1922, specialiștii de atunci foloseau această soluție pentru că era cea mai ieftină și pentru că au descoperit efectul de alcalinizare al bicarbonatului de sodiu. Acesta are capacitatea de a reduce acidoza sistemică în întregul organism. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie. Licoarea se bea timp de trei zile, în fiecare dimineață.

  • Bicarbonat de sodiu și lămâie – cură de detoxifiere

Puțini sunt cei care știu că amestecul de bicarbonat de sodiu și lămâie are și efect detoxifiant. Această băutură obținută ajută organismul să elimine toate toxine aflate în celulele grase. Mai mult decât atât, licoarea are capacitatea de a ajuta la detoxifierea ficatului, reglează colesterolul și glicemia. Amestecul are un conținut ridicat de antioxidanți, potasiu și vitamina C necesară pentru întreaga zi. De asemenea, are proprietăti alcalinizante și ajută rinichii să elimine acidul din organism.

  • Bicarbonat de sodiu și lămâie – împiedică răspândirea celulelor canceroase

Această soluție împiedică răspândirea celulelor canceroase, deoarece lămâia poate ajuta la combaterea formării de chisturi, a tumorilor și paraziților interni. În schimb, bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea pH–ului din corp și nu permite înmulțirea și răspândirea celulelor canceroase. Astfel, cele două ingrediente se completează perfect și sunt ca un scut împotriva a nu mai puțin de 12 tipuri de cancer.  Specialiștii spun că sucul de lămâie are efect de mii de ori mai puternic față de citostaticele care se iau de obicei în chimioterapie pentru distrugerea celulelor canceroase.

  • Bicarbonat de sodiu și lămâie – te scapă de kilogramele în plus

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu zeama de lămâie și apă ajută la pierderea în greutate. De aceea, soluția este recomandată în diferite diete. Mai mult decât atât, acest amestec restabilește pH-ul alcalin și organismul începe să elimine grăsimile acumulate. Totul se întâmplă destul de rapid și fără niciun efort.

Tot ceea ce trebuie să faci este să ai un pahar cu apă, cu jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și zeama de la o lămâie. Amesteci ingredientele și bei lichidul obținut dimineața, înainte de a lua micul dejun. În două săptămâni vei vedea rezultatele!

  • Bicarbonat de sodiu și lămâie – păstrează tenul curat

Te-ai săturat de punctele negre și celulele moarte de pe față? Ei bine, salvarea ta este bicarbonatul și zeama de lămâie! Acestea te vor ajuta datorită efectului exfoliant. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici soluția pe ten sau acolo unde se află punctele negre. Stai câteva minute, iar după ce se usucă, te speli pe față cu apă rece.