Home » Life & Style » Timp liber » „Fântana Iadului” din Yemen, locul care îi fascinează pe cercetători. Ce au găsit oamenii, când au coborât pentru prima dată aici

„Fântana Iadului” din Yemen, locul care îi fascinează pe cercetători. Ce au găsit oamenii, când au coborât pentru prima dată aici

Alexandru Cazacu / 23.09.2021, 14:14
„Fântana Iadului” din Yemen, locul care îi fascinează pe cercetători. Ce au găsit oamenii, când au coborât pentru prima dată aici

În estul Yemenului, la granița cu Omanul, se află Puțul din Barhout sau ”Fântâna Iadului”. Cercetătorii sunt fascinați de această groapă, deoarece nu au găsit încă explicații clare despre modul în care a apărut. Un grup de cercetători a coborât pentru prima oară în gaura uriașă din deșert. Haideți să vedem ce au găsit aici.

”Fântana Iadului” din Yemen, locul care îi fascinează pe cercetători

Înconjurată de mister și povești despre demoni, ”Fântâna Iadului” este o minune naturală foarte puțin înțeleasă de oamenii de știință. Situată aproape de granița cu Oman, gaura uriașă din deșertul provinciei Al-Mahra are o lățime de 30 de metri. Până să fie explorată de speologii din Oman, cercetătorii credeau că Puțul din Barhout avea o adâncime cuprinsă între 100 și 250 de metri.

Potrivit localnicilor, această gaură ar fi fost creată pentru a servi ca o închisoare pentru demoni. Pe de altă parte, unii localnici sunt de părere că aceasta este o poartă prin care vor ieși demonii care vor aduce cu ei și sfârșitul lumii. Se pare că cercetătorii din Yemen au încercat să o exploreze, pentru a-i afla adâncime, însă nu au reușit să ajungă la fundul Puțului din Burhout. Asta din cauza oxigenului rarefiat și a mirosului urât care se ridică din adâncuri.

”Nu am ajuns niciodată pe fundul ei, pentru că oxigenul este scăzut și nu există ventilație. Am mers să vizităm zona și am intrat în puț, ajungând la peste 50 – 60 de metri adâncime. Am observat lucruri ciudate în interior. De asemenea, am simțit și un miros ciudat. Este un loc învăluit de mister”, a spus cercetătorul Salah Babhair, din Mahra, potrivit France Presse.

Ce au găsit cercetătorii în ”Fântâna Iadului” din Yemen

Nu cu mult timp în urmă, o altă echipă de speologi, din Oman de această dată, a făcut ceea ce se crede a fi prima coborâre pe fundul Puțului din Barhout. Se pare că acum se știe și adâncimea acestei minuni naturale, cu o deschidere întunecată de 30 de metri. Mai exact, potrivit cercetătorilor, aceasta are nu mai puțin de 112 metri adâncime.

”Fântana Iadului” din Yemen, locul care îi fascinează pe cercetători
”Fântana Iadului” din Yemen, locul care îi fascinează pe oamenii de știință / Foto: Profimedia Images

În interior, echipa de explorare din Oman nu a găsit semne ale supranaturalului, însă au fost descoperite stalagmite și perle de peșteră, care se formează prin picurarea apei. De asemenea, pe fundul ”Fântânii Iadului”, cercetătorii au găsit șerpi și diverse animale moarte (cel mai probabil au căzut). Cu toate acestea, descoperirile oamenilor de știință nu au fost încă analizate.

”Au fost șerpi, însă aceștia nu te deranjează dacă îi lași în pace. Pasiunea ne-a determinat să facem acest lucru și am simțit că în acest fel vom dezvălui o nouă minune și o parte a istoriei yemenite.. Am colectat probe de apă, roci, sol și câteva animale moarte, însă nu au fost încă analizate. Au fost de asemenea găsită și păsări moarte, care creează mirosuri urâte, dar mirosul nu a fost copleșitor”, a declarat Mohammed al-Kindi, profesor de geologie la Universitatea germană de tehnologie din Oman, potrivit France 24.