Home » Life & Style » Timp liber » Hachiko, povestea impresionantă a celui mai loial câine din lume

Hachiko, povestea impresionantă a celui mai loial câine din lume

Violeta Badea / 06.06.2021, 18:01

Un câine și-a așteptat stăpânul să coboare din tren și să se întoarcă acasă timp de nouă ani. Nu vorbim despre o legendă, ci despre o poveste cât se poate de adevărată. Drama lui a impresionat o planetă întreagă și s-au făcut mai multe filme despre loialitatea acestui câine. Iată povestea impresionantă a lui Hachiko.

Hachiko, povestea impresionantă a celui mai loial câine din lume

Hachiko s-a născut pe data de 10 noiembrie 1923 în Odate, prefectura Akita, Japonia. Câinele a fost adoptat în anul 1924 de Hidesaburo Ueno, un profesor de la catedra de Agricultură a Universității din Tokyo. Cei doi au avut o relație specială, iar datorită poveștii lor putem să ne dăm seama de ce câinele este considerat cel mai bun prieten al omului.

Ca orice om obișnuit, Hidesaburo Ueno obișnuia să meargă în fiecare zi la serviciu, iar câinele îl însoțea până la gara. Când se întorcea de la muncă, Hachiko îl intampina atunci când cobora din tren. Fiind obișnuit cu această rutină, animalul a continuat să-l aștepte pe peronul gării, în fiecare zi și la aceași oră, chiar și după ce profesorul a murit în urma unui atac de cord la locul de muncă.

Câinele din rasa japoneză Akita a continuat să urmeze acest traseu în fiecare zi, între anii 1925 și 1935, prezentându-se la gară, iar acest comportament al animalului nu a putut trece neobservat. Hachiko a devenit cunoscut printre mecanicii de tren și călători. Aceștia se opreau din drum să-l admire, să se joace cu el și să-i dea de mâncare.

Hachiko cel mai loial caine
Hachiko cel mai loial caine

Hachiko și-a așteptat stăpânul timp de 9 ani

Pe data de 4 octombrie 1932, ziarul „Asashi Shinbun” publica un articol dedicat lui Hachiko, astfel câinele a devenit popular în toată Japonia. Titlul articolului era „Povestea adevărată a unui câine bătrn ; 7 ani în așteptarea stăpânului care nu se mai întoarce”. Articolul însoțit de fotografii a devenit viral și a cucerit inimile tuturor japonezilor.

Câinele din rasa Akita Inu a devenit un adevărat simbol al devotamentului și i s-a construit o statuie chiar din timpul vieții, în anul 1934. Din păcate, Hachiko a fost găsit mort pe o stradă din Shibuya un an mai târziu. În anul 2011, cercetătorii au descoperit cauza decesului: inima era infectată de viermi filiformi și suferea de cancer în formă terminală.

În zilele noastre, statuia câinelui reprezintă un important obiectiv turistic pentru vizitatori și un loc de reper pentru locuitorii orașului Tokyo. În anul 2009, filmul american „Hachiko: Povestea unui câine” în regia lui Lasse Hallstrom a făcut furori. Richard Gere este cel care a interpretat personajul principal, iar din distribuție au mai făcut parte Joan Allen și Jason Alexander.

Filmul a putut fi vizionat în cinematografele din 25 de țări și a adus încasări de peste 47 de milioane de dolari. Povestea este una extraordinar de frumoasă și te face să înțelegi că animalele au sentimente. Probabil vă întrebați cine l-a jucat pe Hachiko. Producătorii au spus că pe platourile de filmare au fost aduși mai mulți câini din rasa Akita, deoarece zilele de filmare erau lungi și obositoare.