Home » Life & Style » Timp liber » Istoria neștiută a palatului lui Gigi Becali. Cui i-a aparținut, cât costă și cine sunt acum proprietarii

Istoria neștiută a palatului lui Gigi Becali. Cui i-a aparținut, cât costă și cine sunt acum proprietarii

Alexandru Cazacu / 29.12.2021, 10:55
Istoria neștiută a palatului lui Gigi Becali. Cui i-a aparținut, cât costă și cine sunt acum proprietarii

Nu mulți știu că palatul lui Gigi Becali este o copie fidelă a Palatului Biron din capitala Franței și are o istorie bogată. Clădirea a fost ridicată în anul 1915, iar cel care a realizat planurile a fost arhitectul Grigore Cerchez. În rândurile de mai jos vom vorbi despre istoria neștiută a palatului din Aleea Alexandru. Cui i-a aparținut, cât costă impresionanta clădire și cine sunt noii proprietari.

Istoria neștiută a palatului lui Gigi Becali

Nu mulți știu că celebra clădire a fost construită pentru juristul Ioan Iancu Manu și pentru soția sa, Zetta Cantacuzino. Tatăl juristului era Gheorghe Manu care, fiind general în Armata Română, a luptat în Războiul de Independență. De asemenea, acesta din urmă a fost și prim-ministru pe vremea domniei lui Carol I, potrivit telekomsport.ro.

Unii susțin că Ioan Iancu Manu a pierdut palatul la o partidă de poker, iar cel care l-a câștigat ar fi fost chiar regele Carol al II-lea. Se spune că acesta l-ar fi deținut printr-un intermediar, adică omul de afaceri Max Auschnitt. Cu toate acestea, se pare că varianta oficială este că juristul și-ar fi pierdut o mare parte din avere.

Câțiva ani mai târziu, când comuniștii au ajuns la putere, clădirea a fost naționalizată, devenind ulterior locuința lui Petru Groza, fost premier al României între anii 1945 – 1952. După moartea sa, în 1958 palatul a ajuns locuință de protocol pentru vizitele internaționale, iar ulterior a devenit sediul Ambasadei Argentinei, potrivit sursei citate.

Cât a plătit Gigi Becali pentru palat

După Revoluția din Decembrie 1989, imobilul a fost revendicat de moștenitorii lui Max Auschnitt, iar în anul 2006, Gigi Becali l-a cumpărat de la Steven Auschnitt cu suma de 7 milioane de euro. În perioada care a urmat, Becali a investit alți 1,5 milioane de euro pentru renovarea clădirii.

Ei bine, se pare că acum palatul este evaluat la mai bine de 10 milioane de euro. Cu toate că de-a lungul vremii, Gigi Becali a primit mai multe oferte generoase, el nu a vândut palatul din Aleea Alexandru.

Istoria neștiută a palatului lui Gigi Becali
Istoria neștiută a palatului lui Gigi Becali. Cine sunt acum noii proprietari

Cine sunt noii proprietari ai palatului

Se pare că Gigi Becali nu mai deține palatul pe care l-a achiziționat în urmă cu aproximativ 15 ani. Deși a investit foarte mulți bani în renovarea acestuia, în acte apar acum alți proprietari. Într-o perioadă în care susține că vrea să se dedice credinței în Dumnezeu, Becali a renunțat la palatul din Aleea Alexandru. De fapt, după cum spune chiar patronul FCSB, a renunțat la mai multe dintre afacerile sale, păstrând doar echipa și firma sa de construcții.

”Ţin Steaua (FCSB), Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau.

Când e grijă de multe asta e vrăjmașul, împrăștie mintea, când o împrăștie nu mai poți s-o ții la Dumnezeu că o împrăștie el colo-colo eu vreau la Christos să am mintea”, a spus Gigi Becali, potrivit româniatv.net.

Așadar, Gigi Becali și-a cedat bunurile fiicelor sale (Alexandra, Cristina și Teodora), care sunt acum proprietarele palatului.