Home » Life & Style » Timp liber » Lacul cu cea mai frumoasă formă din lume. Imagini uluitoare

Lacul cu cea mai frumoasă formă din lume. Imagini uluitoare

Alexandru Cazacu / 13.06.2021, 11:00
Lacul cu cea mai frumoasă formă din lume. Imagini uluitoare

Natura este uimitoare din toate punctele de vedere și putem vedea acest lucru prin incredibilele creații ale sale, de la munți și văi cu peisaje minunate, până la râuri și lacuri cu forme inedite. Printre acestea se află și un lac din Asia, care are o formă frumoasă, însă mai puțin obișnuită. Care este lacul cu cea mai frumoasă formă din lume și unde se află acesta, veți afla în continuare.

Cum arată lacul cu cea mai frumoasă formă din lume

Mai exact, este vorba despre Lacul Shimshal, care are forma unei inimi, localitatea cu același nume. Așezarea din regiunea Humza din Pakistan, este situată la o altitudine de 3.100 de metri, fiind ultimul sat de dinaintea frontierei chineze. Aici se poate ajunge doar pe un singur drum stâncos (Shimshal Valley Road) din munții Distegill Sar și Karun Kuh, care este considerat unul dintre cele mai periculoase din întreaga lume. Asta deoarece, o mare parte a acestui drum se află de-a lungul defileului râului Shimshal și este mărginit de o pantă abruptă fără garduri.

Precum și alte zone din nordul Pakistanului, în Shimshal nu se putea ajunge pe drum până în anul 2003. Cu toate acestea, un proiect de construcție a unui drum a început din 1985, fiind finalizat în 2003. Acesta a conectat oamenii din Shimshal cu centrul Hunza și alte orașe din partea de nord a Pakistanului. Totodată, drumul a jucat un rol important în ceea ce privește creșterea economică în valea Shimshal.

Lacul în formă de inimă

Parcul din minunata vale Shimshal este înconjurat de lacul Shimshal cu muntele Mingli Sar în fața acestuia. Este important să menționăm faptul că, cei mai mari ghețari din lume se află pe partea de sud-est a acestei văi.

Deosebit la Lacul Shimshal, este faptul că are forma unei inimi. Acesta se află în Valea Hunza, iar foarte mulți turiști din întreaga lume vin anual să îl viziteze. De fapt, Lacul Shimsha este o acumulare naturală de apă, care curge prin cursurile sezoniere, rezultată din topirea ghețarului  Făcând parte din Indus Flyway, acesta oferă locuri de cuibărit și de înmulțire pentru o nenumărate păsări migratoare și păsări de apă.

Cum arată lacul cu cea mai frumoasă formă din lume
Lacul cu cea mai frumoasă formă din lume

La 40 de kilometri de satul cu același nume, putem găsi Lacul Shimshal, care se întinde de-a lungul frontierei chineze. Această inimă a naturii este înconjurată de iarbă subțire pe o parte și iarbă relativ mai groasă de cealaltă parte.

Inimi ale naturii, din diverse colțuri ale lumii

Acum, după ce ați văzut imaginea uluitoare a Lacului Shimshal, trebuie să afli că acesta nu este singurul lac de pe Terra care are o formă de inimă. De exemplu, în formă de inimă mai este și Lacul McKenzie din Australia, Lacul Nar Golu din Turcia, Lacul Northrup din Statele Unite, Lacul Zhuo Yong Cuo din Tibet, Lacul inimii (Canada), Lacul Scanno din provincia L’Aquila din Abruzzo, Italia, Lacul Trnovacko din Muntenegru sau Lago di Tom, care se afla in Elveția, în Valea Piora din cantonul Ticino, aproape de granița cu Italia.

Lacul inimii din Canada
Lacul inimii din Canada