Home » Life & Style » Timp liber » Ouă de Paști, fără vopsea. Cum vopsim ouăle, fără să folosim vopsea. 7 metode

Ouă de Paști, fără vopsea. Cum vopsim ouăle, fără să folosim vopsea. 7 metode

Violeta Badea / 20.04.2021, 14:47
Ouă de Paști, fără vopsea. Cum vopsim ouăle, fără să folosim vopsea. 7 metode

Ouă de Paști, fără vopsea. Paștele se apropie cu pași repezi, iar gospodinele fac ultimele pregătiri pentru vopsitul ouălor. În comerț se găsesc coloranți artificiali, dar aceștia sunt extrem de toxici și ne pot pune sănătatea în pericol. Astfel, cel mai indicat este să apelăm la alternative naturale. În acest material veți afla cum vopsim ouăle, fără să folosim vopsea.

Ouă de Paști, fără vopsea

Pe vremuri, bunicii noștrii nu foloseau coloranții artificiali pentru a vopsi ouăle, ci se bazau pe anumite ingrediente. Poate de aceea erau și mai sănătoși, deoarece aceste substanțe din comerț ne pun sănătatea în pericol. Așadar, dacă nu vă doriți să dezvoltați anumite probleme, poate ar fi bine să renunțați la coloranții artificiali și să vopsiți natural ouăle.

În plus, tradiția aceasta este foarte frumoasă și merită să profitați la maximum de ea. De asemenea, culorile vor ieși la fel de vii și de încântătoare, iar ca să vă asigurați de acest lucru, fierbeți-le în apă cu oțet. Acesta are rolul de a fixa bine culoarea în coajă. Iată câteva metode de a vopsi ouăle.

Cum vopsesti ouale natural
Cum vopsesti ouale natural

1. Suc de sfeclă

Tot ceea ce trebuie să faceți este să pregătiți un suc de sfeclă și să scufundați ouăle în el. Le puteți fierbe sau le puteți lăsa peste noapte. Ambele variante funcționează foarte bine. Bineînțeles, există posibilitatea ca sucul de sfeclă să pătrundă în interior și să coloreze și albușul, dar acum totul este natural. Veți obține o culoarea superbă de roșu deschis.

2. Spanac

Pentru a obține o culoare verde trebuie să fierbeți spanacul normal pentru prepararea unei mâncări, dar se păstrează apa. În lichidul acela se fierb ouăle de Paști, iar culoarea obținută poate fi un gri deschis, în locul verdelui. Nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece puteți încerca să faceți și o zeamă de iarbă în care să fierbeți ouăle, iar de data aceasta va ieși culoarea mult dorită.

3. Coajă de ceapă

Cojile de ceapă galbenă sunt perfecte pentru a le folosi la vopsitul ouălor. Astfel, se iau cojile de la șase sau opt cepe galbene, se adaugă patru căni de apă și se fierb, timp de 30 de minute. Apoi, în acest amestec se fierb și ouăle. Veți obține o culoare superbă de portocaliu deschis.

4. Varza roșie

O altă metodă eficientă este aceea de a vopsi oulă cu varză roșie. Trebuie să menționăm faptul că această vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Se fierbe o jumătate de varză roșie, se adaugă patru căni de apă și se fierbe, timp de 30 de minute. Apoi, se adaugă și ouăle la fiert în apa colorată, se țin pe foc circa 10 minute și se lasă în cratiță peste noapte. Veți obține un albastru închis.

5. Afine

O altă metodă simplă de vopsire este aceea de folosi afinele. Acestea se zdrobesc de coaja oului și se vor obține mai multe pete de culoare. O altă metodă este aceea de a fierbe o jumătate de pungă de afine congelate cu patru căni de apă, timp de 30 de minute. În lichidul obținut se scufundă ouăle și veți obține o culoare mov.

6. Vin roșu

O metodă inedită este aceea de a folosi vinul roșu. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți ouăle în vin și să le lasați în oală, peste noapte. Veți obține o nuanță de violet închis.

7. Cafea

O cafea mai colorată va da o culoare mai intensă. Lasați ouăle într-o oală cu cafea peste noapte, pentru a obține o culoare maro deschis.