Home » Life & Style » Timp liber » Patru castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare. De ce se spune că apar fantomele în aceste locuri

Patru castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare. De ce se spune că apar fantomele în aceste locuri

Alexandru Cazacu / 04.07.2021, 10:20
Patru castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare. De ce se spune că apar fantomele în aceste locuri

De-a lungul vremii, multe legende s-au născut în jurul castelelor din România, iar despre unele dintre ele se spune chiar că ar fi bântuite. Cu toate acestea, haideți să vedem care sunt aceste castele bântuite și din ce cauză se spune că apar fantome în aceste locuri.

Castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare

Multe dintre castelele din țara noastră au devenit celebre în urma unor legende. Se spune că fantomele bântuie încăperile acestora și mulți dintre cei care le-au vizitat susțin că au văzut spiritele chinuite care nu își găsesc liniștea. Haideți să vedem care sunt aceste castele și ce se spune despre ele.

Castelul Bran

Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai înfricoșătoare castele din România. Se spune de Castelul Bran că ar fi bântuit de Vlad Țepeș și Regina Maria. Ba chiar mai mult de atât, un grup de britanici susțineau că au văzut mai multe fantome aici și chiar au luat legătura cu Vlad Țepeș care le-ar fi spus să părăsească Castelul.

De asemenea, potrivit localnicilor, Castelul Bran ar mai fi bântuit și de spiritul Reginei Maria. Aceștia susțin că într-un anumit loc din castel, în unele seri, se poate simți ca din senin un miros foarte puternic de violete (florile preferate de Regina Maria). Castelul Bran a fost reședința preferată a acesteia, fiind donat statului român după moartea ei.

Castelul Banffy

Situat în apropiere de Cluj, Castelul Banffy este de asemenea unul dintre cele mai bântuite castele din țara noastră. Se spune că mai multe spirite bântuie acest castel misterios. Potrivit unei legende, în urmă cu câteva sute de ani, aici ar fi trăit o familie de nobili. Se pare că stăpâna castelului era extrem de frumoasă, dar cam zburdalnică. Într-o zi, în timp ce își înșela soțul, femeia a fost prinsă de un băiat care lucra la grajduri, care i-ar povestit totul stăpânului. În urma acestor întâmplări, doamna castelului s-a răzbunat, având grijă ca tânărul să fie ucis. Ei bine, se spune că fantoma acestuia bântui de atunci pe holurile castelului.

Castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare. Castelul Banffy
Castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare. Castelul Banffy

Castele bântuite din România – Castelul Corvinilor

Nici Castelul Corvinilor nu a scăpat de fantome. Potrivit unei legende, în urmă cum peste 500 de ani, aici ar fi locuit nobilul maghiar, Ioan Torok și soția lui Ana. De asemenea, și Ana ar fi fost prinsă că și-a înșelat soțul care, orbit de gelozie a ordonat ca femeia să fie ucisă. Se spune că fantoma acesteia bântuie și acum holurile castelului.

O altă legendă spune că Vlad Țepeș ar fi fost întemnițat aici șapte ani, iar de atunci spiritul său ar bântui castelul. Cu toate acestea, istoricii susțin că domnitorul nu a fost niciodată închis în Castelul Corvinilor.

Legendele castelelor bântuite din România
Castele bântuite din România și legendele lor înfricoșătoare. Castelul Corvinilor

Castelul Cantacuzino

Castelul din Bușteni a fost ridicat în anul 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, care nu a apucat să se bucure de castel prea mult timp deoarece a murit doi ani mai târziu de pneumonie. Mulți dintre turiștii care au vizitat Castelul Cantacuzino susțin că au auzit aici zgomote ciudate și au văzut siluete misterioase. Se mai spune despre acest castel că ar fi bântuit de unii membri familiei Cantacuzino, care murit aici și că noaptea se aud țipete îngrozitoare care îți fac părul măciucă.