Home » Life & Style » Timp liber » Patru unii dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele. De ce s-a ajuns aici

Patru unii dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele. De ce s-a ajuns aici

Alexandru Cazacu / 11.06.2021, 12:33
Patru unii dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele. De ce s-a ajuns aici

De-a lungul vremii, în multe familii regale au existat conflicte, care au dus chiar și la omucidere. În următoarele rânduri, noi vă vom prezenta unii dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele, dar și motivele care au dus la aceste gesturi incredibile.

Cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele. Motivul pentru care s-a ajuns aici

Încă din cele mai vechi timpuri, certurile din unele familii regale erau foarte dramatice. Ba chiar mai mult de atât, unii monarhi au ridicat chiar și săbiile asupra rudelor apropiate, fără să se gândească la consecințe. Haideți să vedem care au fost unii dintre cei mai cunoscuți conducători din istorie care și-au ucis rudele.

Cleopatra

În această situație s-a aflat chiar și regina Egiptului Antic, Cleopatra. Mai exact, Arsinoe, sora mai mică a acesteia își dorea să fie faraon și a adunat chiar și o armată cu ajutorul căreia să ocupe tronul, însă Cleopatra alături de aliații săi romani, a învins-o și a exilat-o în Turcia. Cu toate acestea, Arsinoe a fost ucisă ulterior, din porunca surorii sale mai mari.

Însă, Arsinoe nu a fost singura rudă a reginei Cleopatra care a fost ucisă. Conform cu obiceiul regal egiptean de la vremea respectivă, Cleopatra s-a căsătorit cu cei doi frați ai săi, Ptolemeu al XIII-lea și Ptolemeu al XIV-lea, însă aceștia au decedat în circumstanțe neobișnuite. Primul dintre frați s-a arătat rivalul Cleopatrei în Alexandria și a murit în lupta cu aliații romani ai reginei. Iar Ptolemeu al XIV-lea ar putea fi fost ucis de sora sa pentru ca fiul acesteia, Cezarion să preia puterea.

Unii dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele
Unii dintre cei mai cunoscuți lideri din istorie care și-au ucis rudele

Lideri din istorie care și-au ucis rudele – Irod cel Mare

Irod nu era iudeu din naștere, ci a fost pus la conducerea provinciei Iudeea de către romani. El s-a căsătorit cu prințesa Mariamna din familia regală a Iudeei. Deși mariajul celor doi trebuia să ducă la pace, Irod a acuzat-o pe soția sa de adulter, executând-o atât pe ea, cât și pe mama acesteia.

Însă crimele nu s-au oprit aici. Irod și Antipater al II-lea (fiul lui Irod cu o altă soție) au auzit zvonuri precum că fii Mariamnei (Alexandru și Aristobulus) îi doreau moartea regelui, pentru a se răzbuna. Așadar, influențat de Antipater, Irod a poruncit sugrumarea celor doi fii ai Mariamnei, în anul 7 î.e.n.

Împăratul roman Cezar Augustus 

Cezar Augustus a avut o singură fiică, Iulia cea Bătrână. Aceasta a fost căsătorită de mai multe ori, aducându-i împăratului roman mai mulți nepoți. Cu toate acestea, fiica lui Augustus nu era de acord cu reformele împăratului. Așadar, Iulia cea Bătrână a sfidat regulile impuse de tatăl său, iar acesta din urmă a decis ca fiica sa să fie exilată pe o insulă, unde a murit de malnutriție. Ba chiar mai mult de atât, nici nepoata lui Cezar Augustus, Iulia cea Tânără nu era încântată de legile bunicului său. Așadar, aceasta a avut aceeași soartă ca a mamei sale, fiind exilată la mai puțin de 10 ani după mama ei.

Suleiman Magnificul

Sultanul a avut mai mulți moștenitori cu mai multe soții. La un moment dat, Roxelana, soția preferată a lui Suleiman a complotat pentru înlăturarea de la succesiune a fiilor sultanului cu celelalte soții, ca să asigure conducerea imperiului propriilor ei copii.

În 1533, Roxelana a falsificat o scrisoare care îl implica pe prințul Mustafa într-un complot împotriva lui Suleiman Magnificul. Așadar, cum sultanul nu știa sigur ce pedeapsă să-i dea, Roxelana i-a sugerat acestuia să îl ucidă. În consecință, Suleiman a poruncit ca Mustafa să fie executat, iar fiul Roxelanei, Selim a ajuns moștenitor la tron. Câțiva ani mai târziu, Baiazid, fratele prințului ucis, l-a provocat pe Selim la luptă, însă nu a reușit să învingă. Așadar, atât Baiazid, cât și fii săi au fost uciși, în 1561.