Home » Life & Style » Timp liber » Regina Cripto. Cine este și cum a ajuns să fie inclusă pe lista 10 Most Wanted a FBI

Regina Cripto. Cine este și cum a ajuns să fie inclusă pe lista 10 Most Wanted a FBI

Alexandru Cazacu / 06.07.2022, 11:38
Regina Cripto. Cine este și cum a ajuns să fie inclusă pe lista 10 Most Wanted a FBI

Ruja Ignatova, cunoscută și sub numele de „Regina Cripto”, a fost plasată în topul celor mai căutate 10 persoane a FBI. De origine bulgară, femeia ar avea peste 40 de ani și este căutată pentru că ar fi pus în aplicare una dintre cele mai mari înșelătorii a secolului. Ignatova a dispărut cu peste 3 miliarde de lire sterline, bani pe care i-a obținut ilegal de la păgubiți.

Cine este Regina Cripto și cum a ajuns pe lista 10 Most Wanted a FBI

Bulgăroaica, despre care se crede că are peste 40 de ani, este căutată pentru escrocheria cu criptomonede pe care a pus-o în aplicare prin OneCoin. Anchetatorii federali o acuză că ar fi folosit această schemă pentru a fura peste 4 miliarde de dolari (3,2 miliarde de lire sterline) de la victimele care au investit în OneCoin.

Ea a dispărut în Atena, în anul 2017, când oficialii americani au emis un mandat de arestare pe numele său. Doi ani mai târziu, ea a fost acuzată de opt infracțiuni, printre care de spălare de bani și complicitate la fraudă.

În 2014, OneCoin, o așa-zisă criptomonedă, a început să ofere cumpărătorilor săi comision dacă o vindeau mai multor oameni. Cu toate acestea, agenții FBI susțin că OneCoin a fost lipsită de valoare, nefiind protejată de tehnologia blockchain folosită de alte criptomonede. Potrivit acuzațiilor făcute de procurorii federali, a fost în esență o schemă Ponzi deghizată în criptomonedă.

„Și-a cronometrat schema perfect, valorificând speculațiile frenetice din primele zile ale criptomonedei”, a spus Damian Williams, procurorul federal din Manhattan, potrivit BBC.

Cine este Regina Cripto și cum a ajuns să fie inclusă pe lista 10 Most Wanted a FBI
Cine este Regina Cripto și cum a ajuns să fie inclusă pe lista 10 Most Wanted a FBI

FBI oferă 100.000 de dolari pentru informații care pot duce la arestarea Reginei Cripto

Cei de la FBI adaugă fugari pe lista lor cu cei mai căutați oameni atunci când consideră că publicul larg ar putea să-i ajute la depistarea acestora.

Așadar, conform unei notificări de joi a Biroului, se oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care poate duce la arestarea lui Ignatova. În 2019, Regina Cripto a fost acuzată, printre altele, de fraudă electronică și fraudă a valorilor mobiliare. Astfel, ea este acum singura femeie de pe lista celor mai căutate 10 persoane a FBI.

„Credem că publicul este singurul care poate avea informații cu privire la locul în care se află și activitățile pe care aceasta le desfășoară”, a spus purtătorul de cuvânt al FBI.

De cinci ani de zile, nimeni nu mai știe nimic de Regina Cripto

Deși circulă o mulțime de zvonuri despre misterioasa infractoare, se pare că în realitate nimeni nu știe mai nimic despre ea din 2017. Unele guri susțin că Regina Cripto s-ar ascunde în țara sa natală. Alții spun că ar fi acum în Dubai, unde a achiziționat o vilă în valoare de mai multe milioane de euro.

Pe de altă parte, unii sunt de părere că s-ar putea afla pe un yacht în apele internaționale. Cu toate acestea, după cum spuneam, de cinci ani de zile nimeni nu mai știe nimic despre ea. Se pare că, pentru a fi mai dificil de găsit, Ignatova ar fi apelat la mai multe operații estetice, și-a vopsit părul și ar fi slăbit mai multe kilograme.

Potrivit unei alte teorii, Regina Cripto ar fi deja moartă. Cert este faptul că Ruja Ignatova a fost văzută ultima oară, în 2017, la bordul unui zbor din Bulgaria spre Grecia, iar de atunci a dispărut.