Home » Life & Style » Timp liber » Românii care merg cu mașina în Bulgaria trebuie să știe asta. Practica folosită de polițiștii bulgari

Românii care merg cu mașina în Bulgaria trebuie să știe asta. Practica folosită de polițiștii bulgari

Alexandru Cazacu / 03.08.2022, 15:48
Românii care merg cu mașina în Bulgaria trebuie să știe asta. Practica folosită de polițiștii bulgari

Atunci când vine vorba de vacanța de vară, mulți români aleg să își petreacă zilele libere pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Totodată, majoritatea turiștilor români aleg să ajungă la destinațiile din Bulgaria cu mașina proprie. În cadrul unei postări pe Facebook, o româncă a povestit cum au încercat polițiștii bulgari să o păcălească, după ce mașina în care circula a fost oprită pe teritoriul Bulgariei.

Ce practica folosesc polițiștii bulgari cu unii șoferi români

Dacă și tu ți-ai planificat un concediu în Bulgaria și ai de gând să călătorești cu mașina, trebuie să știi ce practică folosesc polițiștii bulgari pentru a-i păcăli pe șoferii români. După cum am menționat și anterior, o româncă a povestit ce a putut să pățească în Bulgaria, în timp ce tranzita teritoriul acestei țări.

Mai exact, mașina în care circula a fost oprită de echipaj de poliție la ieșire din Montana. Ei bine, oamenii legii i-au oprit pe români pentru a verifica dacă autoturismul are vigneta. După unele „verificări”, polițiștii bulgari au susținut că, în urmă cu un an de zile, mașina respectivă a circulat pe teritoriul Bulgariei fără a avea plătită această taxă.

Turiștii români au păstrat vigneta plătită în 2021

Cert este faptul că, ei au mers cu aceeași mașină în Bulgaria și în 2021. Surpriză mare au avut oameni legii bulgari, atunci când românii le-au prezentat vigneta de anul trecut. Din fericire, turiștii români au păstrat-o, iar astfel au putut să le demonstreze contrariul.

Se pare că acesta nu este singurul caz de acest gen, asta fiind o practică destul de des întâlnită la polițiștii din Bulgaria.

„Azi ne-am întors din concediu și am avut surpriza ca la ieșire din Montana să ne oprească un echipaj pentru verificare vigneta. Surpriza și mai mare a fost când m-a chemat la mașina lor și mi-a arătat mașina noastră spunând că în data de 23.07.2021, deci ANUL TRECUT, am traversat Bulgaria fără vignetă.

Și eu i-am surprins și le-am arătat vigneta pe care am păstrat-o pentru că am tot citit pe grup de această practică. Oricum soțul o avea și pe email, cerând-o de fiecare dată când o cumpără.

Explicația lor a fost: sistemul lor e diferit de al nostru și descarcă mai greu sau deloc vignetele.

Eu am înțeles exact despre ce a fost vorba, însă de data aceasta nu le-a mers. Foarte urâtă practica vecinilor noștri!!!”, a scris românca pe grupul „Forum Grecia”, de pe Facebook.

Românii care merg cu mașina în Bulgaria trebuie să știe asta. Ce practica folosesc polițiștii bulgari
Românii care merg cu mașina în Bulgaria trebuie să știe asta. Ce practica folosesc polițiștii bulgari

Și alți români au trecut prin situații similare

După cum am menționat și anterior, cazul româncei pare să nu fie singurul de acest gen. De ce spunem acest lucru? Ei bine, la secțiunea de comentarii a postării respective, un alt român a relatat că a trecut prin aceeași situație.

„Și noi am pățit anul trecut!! De atunci păstrăm toate vignetele”, a spus persoana în cauză. În schimb, un alt român a spus că, tot anul acesta, a fost oprit sub pretextul că a depășit limita de viteză într-un tunel din Bulgaria. El le-a cerut polițiștilor filmarea, însă aceștia nu au avut-o. Apoi, oamenii legii s-au legat de parbrizul „puțin ciobit” al mașinii. Așa se face că i-au cerut bărbatului 50 de euro, însă s-au mulțumit până la urmă cu 50 de lei, după cum spune chiar el.