Home » Life & Style » Timp liber » Românul în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles. Ce s-a întâmplat la întâlnirea lor. Imagini și detalii incredibile

Românul în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles. Ce s-a întâmplat la întâlnirea lor. Imagini și detalii incredibile

Alexandru Cazacu / 26.09.2021, 11:30
Românul în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles. Ce s-a întâmplat la întâlnirea lor. Imagini și detalii incredibile

Știați că moștenitorul tronului Marii Britanii a îngenuncheat în fața unui român? Haideți să vedem în fața cui a îngenuncheat Prințul Charles și ce s-a întâmplat, de fapt, la întâlnirea celor doi.

Românul în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles

După ce a vizitat România pentru prima oară, Prințul Charles a rămas uimit de credința nealterată a bătrânilor locului și de tradițiile vechi, transmise de la o generație la alta. La puțin timp după vizită, moștenitorul coroanei Marii Britanii a mers la Muntele Athos. Ei bine, la vremea respectivă, Prințul Charles l-a întâlnit pe părintele Dionisie Ignat, stareț la Mănăstirea Vatopedu. Preotul s-a născut în comuna Vorniceni, din județul Botoșani, în anul 1909.

Așadar, prințul moștenitor i-a cerut părintelui să îi citească o rugăciune, după care s-a pus în genunchi și a plecat capul. Potrivit botosaneanul.ro, cu toate că Prințul Charles nu este ortodox, duhovnicul orb a pus mâna pe capul acestuia și i-a rostit următoarea binecuvântare:

„Doamne Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează persoana aceasta, Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate și înțelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că așa vom cânta și noi ca îngerii care au cântat la nașterea Ta: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni binevoire”.

Cine este românul în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles
Cine este românul în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles / Sursă Foto: botosanenanul.ro

Întâlnirea dintre Prințul Charles și părintele Dionisie Ignat

Se pare că părintele nu vorbea limba engleză, așadar a rostit rugăciunea în română. Potrivit celor de față, părintele translator nu a reușit să traducă rugăciunea și s-a retras. Bătrânul duhovnic a purtat o conversație mai lungă cu prințul Marii Britanii, în care i-a vorbit despre smerenie, despre înțelepciune și lupta întru duhovnicie. La rândul său, Prințul Charles i-a povestit părintelui despre vizita sa în România și de cum a rămas plăcut impresionat de frumusețile locului.

„Am trecut pe la dumneavoastră și vreau să vă amintesc că am fost și am vizitat România și am rămas foarte mulțumit de frumusețile făpturii. De fel, am vizitat multe țări, dar de România am rămas mai mulțumit ca în alte părți. Am văzut frumoșii munți Carpați cu natura lor, minunatele râuri ce brăzdează toată țara și bogățiile pământului, dar, cu toate aceste mari frumuseți și bogății, pătura populației de jos nu este mulțumită, ci în suferință.

Constatând acestea, sunt hotărât ca, în timp, să ajutăm ca toată suflarea de pe fața întregii Românii să fie mulțumită de viața sa. Trebuie ajutați oamenii și sunt hotărât ca în timpul cel mai apropiat posibil să le venim în ajutor”, spunea Prințul Charles.

Singurul român în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles
Singurul român în fața căruia a îngenuncheat Prințul Charles

Potrivit sursei citate, de când Prințul Charles s-a întâlnit pentru prima oară cu părintele Dionisie Ignat, între cei doi s-a format o legătură specială, o prietenie în duh creștin. Ba chiar mai mult de atât, se pare că moștenitorul coroanei britanice a revenit de la mai multe ori la Mănăstirea Vatopedu pentru a-l revedea pe bătrânul duhovnic. Din nefericire, în mai 2004, starețul a trecut în neființă.