Home » Life & Style » Timp liber » Acest șofer de Tesla și-a sacrificat mașina pentru a opri o alta scăpată de sub control

Acest șofer de Tesla și-a sacrificat mașina pentru a opri o alta scăpată de sub control

Sebastian Rotaru / 16.02.2017, 12:30
Acest șofer de Tesla și-a sacrificat mașina pentru a opri o alta scăpată de sub control

Un șofer care conduce o Tesla Model S și-a sacrificat mașina pentru a opri un șofer de Volkswagen Passat care conducea haotic pe o autostradă din Munchen, Germania.

În momentul în care șoferul de Tesla și-a dat seama că celălalt șofer era inconștient, n-a mai stat pe gânduri și a intrat în acțiune. Bărbatul de 41 de ani care conducea mașina Tesla a sunat la pompieri și a accelerat brusc până când a ajuns în fața mașinii VW, care era scăpata de sub control, scrie Muenchner Merkur, citat de jalaponik.com.

Acesta a fânat apoi brusc, moment în care mașina VW s-a oprit în bara din spate a mașinii Tesla. Serviciile de prim-ajutor ajunse la fața locului au constatat că, cel mai probabil, bărbatul care conducea mașina haotic pe autostradă a suferit cel mai probabil un infarct. Acesta a fost prezentat în presa germană ca fiind un act de eroism suprem, iar daunele celor două mașini au o valoare de 10.000 de euro. Șoferul curajos a reușit foarte probabil să salveze viața șoferului de 47 de ani, care era inconștient și care putea în orice moment să provoace o tragedie în lanț.

Gestul făcut de acest șofer a ajuns și la Elon Musk, CEO-ul Tesla Inc., care a scris pe Twitter că salută acțiunea eroică a șoferului și a anunțat că reparațiile și transportul mașinii la service vor fi suportate de companie.

„Felict[ri proprietarului care și-a sacrificat mașina pentru a orpi în siguranță o mașină cu un șofer inconștient”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Mașinile Tesla Model S sunt cele mai puternice mașini electrice din lume, iar aceasta este disponibilă în trei versiuni: 260 km (302 CP) – 68.500 euro cu TVA, 370 km (362 CP) – 78.000 euro cu TVA şi 480 km (416 CP)