Home » Life & Style » Timp liber » Superstiții din popor. 4 lucruri pe care nu e bine să le dai din casă. Se spune că atrag ghinionul

Superstiții din popor. 4 lucruri pe care nu e bine să le dai din casă. Se spune că atrag ghinionul

Ileana Mladinoiu / 28.11.2021, 15:32
Superstiții din popor. 4 lucruri pe care nu e bine să le dai din casă. Se spune că atrag ghinionul

Fiecare țară își are credințele și superstițiile sale. Adesea exagerate, ele sunt interpretate ca aducând ghinion. De la pâinea pusă pe masă cu susul in jos care ar atrage diavolul, până la pisica neagră care îți iese în cale sau spargerea unei oglinzi, numeroasele superstiții din întreaga lume surprind. Multe dintre ele sunt legate de lucruri pe care nu este bine să le dai din casă sau să le împrumuți. În rândurile de mai jos, încercăm să dezvăluim motivele.

Superstiții din popor. Lucruri pe care nu e bine să le dai din casă

Se spune că unele obiecte date din casă ar afecta corpul uman, iar repercusiunile vor fi pe măsură, schimbând chiar destinul persoanei. Iată 4 lucruri pe care nu e bine să le dai din casă. Se spune că atrag ghinionul.

Sarea

De multe ori sarea îți este prezentată ca un produs care captează energiile negative, dar și pe cele pozitive. De aceea o veți pune într-un bol. Când energia bolului nu se mai simte, o puteți schimba (între 7 zile și maxim 1 lună).

Reînnoirea depinde și de cantitatea folosită. Conținutul său poate fi aruncat fie la gunoi, fie pe o alee sau în crăpăturile unui perete.

Totuși, de ce sarea nu trebuie dată din casă. “În momentul în care ai dat, ai renunțat la energia locuinței, la energia ta. Poți să primești în schimb la sarea respectivă negativitate și lucruri care ți se pot întâmpla. Practic, ai dat scutul casei”, spune numerologul Mihai Voropchievici.

Unui prieten bun îi poți da sare sigilată, ne liniștește maestrul citat.

Mătura

Obiect de uz casnic folosit pentru curățenie, exclusiv de către femei în Evul mediu, măturii i-au fost atribuite puteri magice. Banalitatea lui oferea adepților vrăjitoriei posibilitatea să-și ascundă activități ilicite.

În secret, vrăjitoarele au transformat-o într-o mașină zburătoare cu incantații și tot felul de leacuri.

Mătura împrumutată poate aduce ghinion dacă accidental o puneți pe picioarele persoanei căreia i-o dați, deoarece împiedică eventuala căsătorie. De asemenea, o mătură împrumutată la și de la cineva va aduce ghinion când va fi înapoiată.

Nu trebuie să ocolim faptul că mătura este semn de bun augur la casele noi. Adusă cu un cărbune și o monedă norocul va pătrunde în acea casă.

Superstiții din popor. Lucruri pe care nu e bine să le dai din casă - Mătura
Superstiții din popor. Lucruri pe care nu e bine să le dai din casă – Mătura

Vasele

Sunt încărcate cu energia de la domiciliu unei familii. În caz de cineva dorește să facă rău cuiva, poate să-i dea un pahar, o cană, o lingură, o oală, o tigaie etc.

De aceea, este bine să nu dați nimănui vasele și, mai ales, rugați-vă să nu influențeze negativ viața unei alte persoane sau a propriului destin.

Specialiștii mai spun că mâncărurile împrumutate conduc la dobândirea de noi temeri, eșecuri și că au multe alte consecințe negative.

Bijuteriile

O bijuterie poartă energia persoanei căreia îi aparține. Bioenergeticienii susțin că bijuteriile protectoare pot aduce nefericire altcuiva. Ar trebui să vă temeți de argint și de platină, apoi de piatra lunară, diamant și de cristalul de rocă.

Cum vă puteți da seama de toate aceste lucruri:

  • Vă îmbolnăviți;
  • Pierdeți o întâlnire importantă;
  • Norocul este absent în viața voastră;
  • Sunteți mai puțin eficient;
  • Va simțiți mai slab;
  • Deveniți alergic

Iată de ce este de preferat să scăpați de bijuteria cu pricina.